06
05
2015

Megbukunk holokausztból?

Könnyen lehet… A Pázmány Péter Katolikus Egyetem döntése, melynek értelmében a holokauszt, mint tantárgy kötelező lesz náluk, kapott hideget-meleget szakmai, és nem szakmai köröktől egyaránt. (Erről bővebben itt, és itt.)

Az, hogy egy egyetemen vannak kötelező, szakos tárgyak természetes. Mint ahogy az is, hogy vannak nem kötelező kurzusok, amik felvehetőek, és indítják őket, amíg igény, szükség van rá. A holokauszt nem egyszerű téma. Már a történelem része, de valahogy mégis velünk él, mert sokan vannak még, akik átélték. S épp ezért még mindig sok az érthetetlen (vagy pont, hogy érthető?) vita körülötte.

Sokak szerint épp az mutatja, hogy szükség van erre az órára, ahogy a diákok reagáltak rá. Előjöttek olyan gondolatok, mint a „Megbuktam holokausztból! :D”, illetve olyan is volt, akiben felmerült, hogy „holokauszttagadás-e” az aláírás megtagadása a tantárgyból. Mégsem gondolom, hogy ezek a fiatalok egytől egyig notórius holokauszttagadók lennének. A legtöbbjük, legalábbis lényegét tekintve tisztában van az eseményekkel.

Kétségtelen tény, hogy a holokauszthoz hasonló szisztematikus népirtás nincs még egy a történelemben. Viszont az is tagadhatatlan, hogy történt még sok brutális tragédia, akár a közelmúltban is, s az áldozatok ezekben is leginkább ártatlanok voltak. És itt van a lényeg! Ha a holokauszt órát mindenki számára kötelezővé tesszük, kerek perec kijelentjük, hogy a holokauszt kurzus teljesítése nélkül senki nem kaphat diplomát, s tesszük mindezt úgy, hogy a program kidolgozói a Tel Avivi Egyetem oktatói, akkor előfordulhat, hogy olyan gondolatokat is közelebb hozunk a fiatalokhoz, mint a „mindig a zsidókat kell sajnálni”, „mással nem is történt semmi tragédia” és persze a klasszikus „mindent a zsidók irányítanak”. Ez pedig már veszélyes terep.

Egy történelem szakos diák számára elemi kötelesség az átlagosnál messzemenően mélyebb tudás a témában. Nekik, akár még kötelező is lehet az óra. Más szakon tanulóknak (ők vannak többen) ez azonban nem kapcsolódik a leendő szakmájukhoz, s így érdemesebb lenne fakultatív tantárgyként elérhetővé tenni.

Summa summarum: a kötelező holokauszt óra egy nyilvánvaló jó szándéktól vezérelt, kevésbé jó ötlet, amelyet nem biztos, hogy erőltetni kellene…

Írta: nyitokapa | Tags: Címkék: politika magyar egyetem holokauszt zsidó diák antiszemitizmus világháború katolikus magyar történelem holokauszttagadás Jobbik Magyarország Pázmány
| |

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivtortenelem.blog.hu/api/trackback/id/tr857521326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2015.06.05. 22:58:52

Ez egy teszt. Tesztelgetik a magyar népet. És ha ezt hagyják végigvinni a Pázmány hallgatói és oktatói, akkor végképp igaz lesz, hogy velünk mindent meg lehet tenni. Ezt pedig nem hagyhatjuk! NEM, NEM! SOHA!

The fool 2015.06.05. 23:28:30

Tényleg fel lehetne venni az Örmény, Lengyel,Magyar népirtást is(még sorolhatnám sokáig és talán a Palesztin nép irtásáról meg is feledkezhetünk, nehogy az antiszemitizmus bélyegét ránk süssék)Vagy ami inkább Magyar vonatkozású, ráadásul még mindig aktuális (sajnos)Mi van a trianoni békediktátummal?Az is elég jó kis tantárgy lenne..

Ne küldj levelet 2015.06.06. 11:28:02

Egy történelem szakos diák számára elemi kötelesség az átlagosnál messzemenően mélyebb tudás a témában.

Ja.
Éppen ezért be kellene vezetni kötelező jelleggel egy az amerikai őslakosok kiirtásáról egy kurzust. Kétségtelen tény, hogy soha a történelem folyamán nem történt olyan, mikor egy egész földrész őslakóit próbálták szisztematikusan kiirtani.

user friendly 2015.06.06. 11:41:55

ezt így erőltetni tényleg kontraproduktívnak tűnik, semmi értelme.
persze aki minden mögött zsidó összeesküvést lát, annak enélkül is menni fog.

Larry Silverstein 2015.06.06. 12:07:44

'Sokak szerint épp az mutatja, hogy szükség van erre az órára, ahogy a diákok reagáltak rá.'

Ezek a sokak valójában kevesek, hiszen többnyire keresztény kultúra dívik errefelé. Egyébként a militáns cionisták a zsidók közt is kisebbség.

'Kétségtelen tény, hogy a holokauszthoz hasonló szisztematikus népirtás nincs még egy a történelemben.'

Az a különlegessége, hogy egyedül ennek a vitatását és kutatását fenyegetik a nyugati büntető törvények.

'Egy történelem szakos diák számára elemi kötelesség az átlagosnál messzemenően mélyebb tudás a témában. Nekik, akár még kötelező is lehet az óra.'

És eddig, külön holoóra nélkül a történészeknek semmit sem tanítottak erről, vagy mi? Nem jár nekik sem külön óra.

'Summa summarum: a kötelező holokauszt óra egy nyilvánvaló jó szándéktól vezérelt, kevésbé jó ötlet, amelyet nem biztos, hogy erőltetni kellene…'

A nyilvánvaló jó szándékra az a bizonyíték, hogy az izraeli nagykövet vezeti be egy 'magyar' egyetemen, és a telavivi egyetem dolgozta ki a tudnivalókat.

Miiiiivan??

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.06. 12:13:32

Nagyon beteg nemzet az amelyik ilyet megenged.

A magyar történészeknek kötelezően annyit kell oktatni, hogy a románok oláhok, és hegyi pásztorkodással múlatják az időt (meg mostanság olaszban koldulnak).

Az izraeli propagandát az izraeli egyetemeken kell oktatni, itthon nem kötelező tantárgyként is röhejes még a gondolata is.

Mi a szart képzelnek a zsidók magukról?

Shopping 2015.06.06. 12:14:25

Egy dolgot mondjon meg az aki holokauszt mániás.
Miben más/több a holokauszt mint Sztálin népirtása??????
Semmiben!!!!!

Darabszám? Hitler 6millio, --- Sztálin 20 millió áldozat.
Elvek? Hitler - fajra, vallásra tekintettel, Sztálin szintén ezek alapján gyilkolt.

Akkor?????
Mi a retkes fenéért kell erőltetni ezt a holokausztot?
Azért mert ez ma már iparág lett, ebből nagyon sokan jól megélnek, szándékosan tartják fenn az emlékét.
Sokan pedig védekezésre használják zsido származásukat, érinthetetlenségüket .

Visszataszító.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.06. 12:24:32

Ez kb. azzal egyenértékü háborús propaganda, mintha a pozsonyi, bukaresti és belgrádi történészeknek(de inkább az összes szakon) azt oktatnák hogy az országukat TŐLÜNK LOPTÁK.

És ha már így volt, mindennap háromszor boruljanak térdre Budapest felé, és mantrázzák magzatpózban: we're soooo sorry!

Erre még érdemes is lenne magyar állami pénzt költeni, hiszen ez magyar propagannda, nem izráeli.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.06. 12:28:47

Említsük itt meg azt a történelmi tényt, hogy a katolikus egyház mindig a hódítók oldalára áll, megtette ezt a Habsburg elnyomás idején éppen úgy, mint most.

Nem csoda, hogy nem a Károli-n próbálkoznak Itzaak-ék.

sanyix 2015.06.06. 12:29:02

Teljesen mindegy mit reagáltak rá, azok szerint a bizonyos emberek szerint, bármilyen reakció csak megerősíti hogy szükség van rá ;)

Egyébként pont az ellenkező hatást fogja kiváltani ez is. Volt egy idő amikor nem volt heti 1 Holokauszt™ megemlékezés, és mindenki leszarta az egészet. Amióta viszont orrba-szájba mindenhonnan ez folyik a médiát beleértve, azóta egyre többen zsidóznak, és gúnyolják az egészet, és ez nem meglepő...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 12:33:15

Semmi szükség ilyen abszurd tárgyra, ezt szögezzük le.

osztovits 2015.06.06. 12:51:21

hat min csodálkoztok, ez a zsidó tetu nem bejeletette hogy magyarországot megveszik kilora, ez zajlik, pesten épulnek a zsinagogák természetesen a mi pénzunkből ök meg szaporodnak itt mint a patkányok a nagy rettegésbe.

Gest anyó férje 2015.06.06. 12:53:33

"vannak nem kötelező kurzusok, amik felvehetőek, és indítják őket, amíg igény, szükség van rá. "

Erre a kurzusra aligha van igény alulról. Felülről, bizonyos körökből annál inkább. Az egyetemi demokrácia fokmérője, hogy a kettő közül melyik diadalmaskodik

Gest anyó férje 2015.06.06. 12:56:58

"A holokauszt ...valahogy mégis velünk él, mert sokan vannak még, akik átélték."

Akkor számoljunk csak: 70 éve ért véget, tehát a hazai lakosság 1%-át kitevő izraeliták közül a 70+ korúak egy része lehet érintett. Ez aligha mondható soknak

Gest anyó férje 2015.06.06. 13:03:30

@Ne küldj levelet:
Egy bukaresti zsidó kalandor (ma úgy mondanák: vállalkozó) Julius Popper egymaga pénzelte és menedzselte Patagóniában egy egész indián népcsoport, a Selknamok kiirtását. Ezt is tanítják a kérdéskör tel-avivi szakértői?

en.wikipedia.org/wiki/Julius_Popper

Emzé Periksz 2015.06.06. 13:24:49

Ha bevezetnék a tárgyat, bojkottálni kell.
A posztíró meg egy kretén.

roli101 2015.06.06. 13:33:03

Mennyire elgondolkodtató, hogy a világtörténelem eseményei közül csak egyetlen tény létezik. Bármilyen eseményt újra lehet gondolni, kétségbe lehet vonni, hogy megtörtént-e. Lehet vitatkozni, hogy ki fedezte fel Amerikát, Nagy Sándor eljutott-e Indiába, ki ölte meg Julius Cézárt, létezett-e Arthur király. Mindezek csak feltételezett és többnyire elfogadott történelmi események. De biztosak csak egy dologban lehetünk a tegnapi nap történéseit is beleértve. A 6 millióban. Hiszen börtön jár azért, ha szerinted, csak 5,5. Tehát ez egy megcáfolhatatlan tény. Ez az egy biztos pont van a magyarság történelmében. Honfoglalás, Mátyás király, Rákóczi szabadságharc? Ezek nem fontos és nem biztos eseményei a magyar történelemnek. Na de a 6 millió!

232323 2015.06.06. 13:39:43

Kicsit unalmas már, hogy a tuggyukkik állandóan ajvékolnak.

A metszettfaszúak mantrái már kicsit unalmasak. A háborúban pont annyira volt szar nekik, mint bárki másnak.

dhd255 2015.06.06. 14:00:58

Nyamvadt zsidok nyomatjak a szaros propagandajukat aztan csodalkoznak, hogy minden epelmeju ember ruhelli oket, ugyanugy, ahogy a vilagtortenelem soran mindig is volt.

Ha igy folytatjak, lesz itt meg marhavagonos utazgatas, attol felek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.06. 14:03:07

"a kötelező holokauszt óra egy nyilvánvaló jó szándéktól vezérelt, kevésbé jó ötlet, amelyet nem biztos, hogy erőltetni kellene…"

Mitől is olyan nyilvánvaló a jó szándék?

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.06. 14:03:13

@maxval bircaman szerkesztő: Szégyellheted magad a katolikus egyház nevében.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.06. 14:04:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 'Mitől is olyan nyilvánvaló a jó szándék?'

Attól hogy tel avivi professzorok írták meg a tananyagot.

problem?

fifibá55 2015.06.06. 14:11:07

Amikor meghallottam ezt a hírt, felmerült bennem a kérdés, hogy a történelem során előfordult számos népirtás közül egynek a kiemelése és tanítása vajon azt a célt szolgálja, hogy a megszerzett tudás alapján egyesek hathatósan és hatékonyan tudjanak egy következőt megtervezni és lebonyolítani? :(

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.06.06. 14:17:33

A népirtásról meg az ősindiánokról jut eszembe:

Még jó hogy nem tanítják az egyetemeneken, hogy a bevándorló magyar törzsek milyen népirtást csináltak a Kárpát-medencei őslakosok körében.
Mert nem úgy volt ám az, hogy az őslakosok betelepülési vízumot adtak ki a gazdasági menekült megyer törzseknek. Vagy hogy az EU kvótában kötelezte volna az őslakosokat, hogy ennyi meg ennyi megyer törzset ne kell fogadnia. Szépen békességben.

Még szerencse, hogy azt se tanítják, hogy miután a megyer törzsek lehódították a Kárpát medencét, hányszor lovagoltak el nyugati irányba egy jó kis emberirtással összekötött barbárkodásra.

De tudom, ezt is mind a zsidók csinálták. Megírta a kurucinfo a hülye híveinek, úgyhogy biztos történelmi forrás.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2015.06.06. 14:19:05

A számok sem stimmelnek, a munkatáborokból haláltáborok lettek, hihetetlen mesemondók szavára tananyagot írnak, stb.
Van hazatért nagyon kedves ismerős. Erre az egészre csak legyintett szemlesütve, pedig édesanyja ls testvére is elhunyt ott betegségben.
Semmi sem menti a német gondolkozásmódot, de átírni a sztorit és tök hülyének nézni a teljes európai lakosságot szégyen. Az a népcsoport aki a saját fájdalmából üzletet csinál semmire sem méltó.

PongLenis 2015.06.06. 14:30:15

"Kétségtelen tény, hogy a holokauszthoz hasonló szisztematikus népirtás nincs még egy a történelemben"

Ezt most igy komolyan leirtad? Es nem sul le a pofadrol a bor? Hanyat soroljak fel te szerencsetlen?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.06. 14:30:56

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt:

Én nem vonnám kétségbe a népirtást még akkor sem, ha esetleg kiderülne (na de mitől is derülne ki, ha börtönbüntetés terhe mellett nem is szabad kétségbe vonni), hogy jóval kevesebb volt a halott.

Ami az undorító ebben az egészben, az az, hogy a csapból is a holokauszt folyik, hogy virágzó üzletet csináltak belőle, hogy átlagembernek eltérő véleményt nem szabad nyilvánítania, mert lecfsukják és hasonlók.

Most meg már megy ezerrel a "bűnös nép" fejekbe sulykolása egyetemi szinten.

Black_Knight · http://baltukor.blog.hu 2015.06.06. 14:31:30

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
A kárpátmedencében élő népeket alávetettük, majd asszimiláltuk, nem volt következetes népirtás.
A nyugatra tartó hadjáratok nagy része anyagi javak megszerzésére irányult, nem az volt az irányelv, hogy kiirtsák a nyugati népességet.
Van agyad, gondolkozz.

Emzé Periksz 2015.06.06. 14:34:54

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
"Még jó hogy nem tanítják az egyetemeneken, hogy a bevándorló magyar törzsek milyen népirtást csináltak a Kárpát-medencei őslakosok körében."

Az őslakosok is magyarok voltak. Ezért beszélünk ma magyarul, és nem szlávul, mint a bolgárok. A Kárpát-medence a magyarok őshazája.

dhd255 2015.06.06. 14:40:27

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Mondhatnam, hogy a haboruban emberek halnak meg, es ez tok termeszetes dolog, de a fogyatekos libsi agyaddal egyreszt amugy se ertened meg, masreszt nem allok szoba alsobbrendu fergekkel.

sanyix 2015.06.06. 14:50:21

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: tudod javak megszerzésére indított háború, és a hódítás és a népirtás között van egy kis különbség. Amikor a magyarok bejöttek a kárpát medencébe, leverték az itteni hatalom seregeit, a többit meg beolvasztották a magyar népbe, jól láthatóan még most is itt vannak azok leszármazottai akiket szerinted kiirtottak a magyarok :D (tótok aka avarok pl)... Hasonlóan a kalandozásokkor is csak az ellenálló katonai erőknek csaptak oda, nem a civileknek.

user friendly 2015.06.06. 14:54:47

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: ó igen. tulajdonképpen wellnesszezni vitték a zsidókat persze. a kedves ismerősöd meg nyugodtan lesütheti a szemét. (ha egyáltalán létezik)

Tudományos libsizmus 2015.06.06. 14:55:12

Nem gondoltam volna, hogy a Pázmány is egy kriptolibsi hulladék bagázs.

Tudományos libsizmus 2015.06.06. 14:58:58

Az igazságot fölösleges büntető törvényekkel megtámogatni, hiszen megáll az a lábán magától is.

Emzé Periksz 2015.06.06. 15:01:06

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Összetéveszted a helyzetet azzal, amikor a zsidók bevonultak Palesztinába, és kiirtották annak őslakosságát. Ez dokumentált. Az ószövetségben megörökítették. Büszkék rá, milyen trükkökkel irtották ki az őslakosokat. Pl: szövetséget kötöttek velük; ennek megpecsételésére körülmetélték magukat az őslakók; majd két nap múlvva, a sebláz idején legyilkoltak mindenkit, mindenkit legyilkoltak, gyerekeket és nőket is. Több helyen benne van az ószövetségben.

A Kárpát-medencében magyarok laktak a Honfoglaláskor (visszatéréskor).

Tudományos libsizmus 2015.06.06. 15:03:40

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:
Esetleg a Föld nevű bolygón 3000 éve gazdasági menekült fajtársaidról is írhatnál néhány szép sort, mielőtt genetikusan másokat fikáznál kishaver.

Alick 2015.06.06. 15:17:44

MMM - Megint Maszturbálunk a Múlton...

mortullus 2015.06.06. 15:19:19

@Emzé Periksz: Ne hidd, hogy egy ilyen magyargyűlölőt érdekelnek a történelmi tények.
Csak lehessen habzó szájjal gyűlölködni, az megy neki.

Tudományos libsizmus 2015.06.06. 15:20:22

@Tiszteltetem Brüsszelet:
A katolikusoknál már csak a kálvinisták a nagyobb filoszemiták, de ne szólj senkinek.

Tudományos libsizmus 2015.06.06. 15:23:20

@Tiszteltetem Brüsszelet:
"Ez kb. azzal egyenértékü háborús propaganda, mintha a pozsonyi, bukaresti és belgrádi történészeknek(de inkább az összes szakon) azt oktatnák hogy az országukat TŐLÜNK LOPTÁK.

És ha már így volt, mindennap háromszor boruljanak térdre Budapest felé, és mantrázzák magzatpózban: we're soooo sorry!

Erre még érdemes is lenne magyar állami pénzt költeni, hiszen ez magyar propagannda, nem izráeli."

Ebben viszont teljesen igazad van.

WildBear 2015.06.06. 15:24:07

Sok zsidót ismerek, zömében okos, értelmes emberek.
Ezért rettentően fura, hogy nem tűnik fel senkinek; amit ennyire sulykolnak (Holocaust) az előbb-utóbb visszatetszést és undort kelt..?

mojoking77 2015.06.06. 15:29:44

Igazabol csak azt szeretnem megkerdezni a szerzotol, hogy volt e valami ertelme ennek a postnak, azon kivul, hogy a sok, magat kokemenynek erzo genetikai hulladek kizsidozhassa magat?
Persze, teljesen vilagos, hogy felesleges volt meg csak fel is vetni a kurzust, nem hogy kotelezoen, de meg csak fakultativnak se, de az atlag ide irogato szalonnaci idiota max takaritokent kerulhet a Pazmany kozelebe, ugyhogy nekik amugy is felesleges emliteni, hogy mit tanitanak egy gyetemen... :)

midnight coder 2015.06.06. 15:40:06

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Ja. Vagy ezer éve mi is csúnya gonosz hódítók voltunk. Ahogy azok is, akiket meghódítottunk. Ez a politikailag korrekt háború csak Vietnam óta létezik, azelőtt ez az egész nem volt szempont, a győztes mindent vitt, és logikus volt hogy az erősebb, okosabb, kegyetlenebb nyert. Ilyen hódítók voltak a zsidók is a maguk idejében, a történelem talán az első tökéletesen dokumentált népirtásai az ő nevükhöz fűződnek. De ilyen népirtások kötődtek a kontinensek felfedezéséhez is, az USA is "jó" indiánok csontjaira épült fel. Más kérdés persze, hogy az indiánok is az előzőleg ott lakó népcsoportok kiirtásával kerültek oda.

A Holocaust egy volt a sok népirtás közül. Nem a legnagyobb, nem a legkegyetlenebb, nem a legújabb. Az egyetlen különlegességét csak az adja, hogy az áldozatok a Választott Nép tagjai. Ezért is visszatetsző a Holocaustozás - valahol azt fejezi ki, hogy a zsidók felsőbbrendűek másoknál, a 6 millió zsidó halála fontosabb, mint a 120 millióé akiket a kommunisták irtottak ki.

Persze minden népirtás gonosz, kegyetlen és elítélendő. De az is, ha ezek közül egyet kiemelünk és megkülönböztetjük a többitől, pláne olyan durva módon ahogy az a Holocaust esetében történik, Pl. a holocausttagadás törvényi büntetésével. Ez valójában ugyanolyan rasszizmus mint ami a zsidók kiirtásához vezetett.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 15:40:06

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

"a bevándorló magyar törzsek milyen népirtást csináltak a Kárpát-medencei őslakosok körében"

Nem igaz. Nem volt ellenállás, így népirtás se volt. Az őslakosok 90 %-át Árpádék asszimilálták, vérük a mai magyarokban él tovább.

A határvidékeken meg megmaradt az őslakosság. Ennek bioznyéka a mai horvát, szlovák és rutén nép. Ha valóban lett volna népirtás, ma ez a 3 nép nem létezne.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 15:41:39

@Emzé Periksz:

A nyelv nem többségi kérdés. A mai franciák újlatin nyelven beszélnek, pedig a lakosság zöme germán és kelta volt. Nem mindig a többség nyelve győz.

Katatón Dzsentri · http://www.twitter.com/katatondzsentri 2015.06.06. 15:42:09

100 millió őslakos amerikai.

száz.

millió.

Kellene egy "népirtás" tantárgy, ahogy a történelem összes ismert népirtását tárgyalják. az okokat és, hogy hogyan lehetne megelőzni, hogy egy népet néhány fanatikus újra belemanipuláljon egy embercsoportot ugyanabba.

Egyet kiemelni dőreség.

midnight coder 2015.06.06. 15:43:06

@maxval bircaman szerkesztő: Az hogy pontosan mi volt nem tudhatjuk. De az tény, hogy a mai magyarok genetikailag gyakorlatilag azonosak a körülöttünk élő többi néppel, csak a kultúrájuk más egy kicsit, de az sem annyira vészesen.

Amúgy a nemzet mint olyan igazából csak a 19. század óta lényeges errefelé. Azelőtt a vallás volt fontos, illetve hogy melyik király alattvalója vagy.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 15:47:36

@midnight coder:

Hát persze. Mert azonos a lakosság genetikailag, ugyanaz az eredet. Árpádék a nyelvet adták és az identitást, mert ők voltak a vezető nép, de genetikailag kisebbségben voltak.

Nicktolvaj 2015.06.06. 16:03:46

"Kétségtelen tény, hogy a holokauszthoz hasonló szisztematikus népirtás nincs még egy a történelemben. "

Már hogy ne lenne, te barom.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2015.06.06. 16:06:00

@maxval bircaman szerkesztő: Változatlanul hülye vagy. Az É-Amerikai őslakosság ~90%-át már az első hódítók által behurcolt vírusok kiirtották, köszönhetően nagyrészt a temetési-halottbúcsúztató rítusaiknak. É-Amerika Kolombusz idejében népesebb volt Európánál. Simán lehetett annyi őslakos.

en.wikipedia.org/wiki/Population_history_of_indigenous_peoples_of_the_Americas

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 16:14:00

@Bockó:

A betegség miatti meghalás és a kiirtás két nagyon más ügy...

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2015.06.06. 16:14:11

'A blog célja, hogy a széles rétegek körében, ill. az oktatásban kevésbé hangsúlyozott, vagy egyáltalán nem tárgyalt történelmi események, érdekességek, személyek bemutatásával árnyalja az alapvetően negatív magyar történeti köztudatot.'

Erre bedobod a zsidó holokausztot. FAIL.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2015.06.06. 16:19:53

@midnight coder: A holokauszttagadásról, mint büntetőjogi kategóriáról:

Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms, Article 14 – Prohibition of discrimination

The enjoyment of the rights and freedoms set forth in this Convention shall be secured without discrimination on any ground such as sex, race, colour, language, religion, *political or other opinion*, national or social origin, association with a national minority, property, birth or other status.

Nicktolvaj 2015.06.06. 16:49:56

"Sokak szerint épp az mutatja, hogy szükség van erre az órára, ahogy a diákok reagáltak rá."

A diákok FELNŐTT, nagykorú állampolgárok.

Ennek a logikának a mentén akár amellett is érvelhetne a posztoló, hogy a TELJES LAKOSSÁG körében kötelezővé kellene tenni a holokauszt-oktatást, mert "sokak szerint" nem megfelelő a magyar lakosság hozzáállása a témához.

midnight coder 2015.06.06. 16:53:46

@Bockó: Na igen, pont ennek mond ellent a Holocaust tagadásának tilalma több szempontból is. Mert mit gondolhat Pl. egy örmény amikor azt hallja, hogy egy török Pl. kis hazánkban tagadja az örmény népirtást ? Azt, hogy bizony ha zsidók lennénk akkor ez a török most börtönben ülne. De mi _csak_ örmények vagyunk...
De a másik szempont valóban a politikai vagy egyéb vélemény megkülönböztetésének tilalma. De én valahol az elsőt súlyosabbnak érzem. Pl. a kommunizmus áldozatai még össze sincsenek normálisan számolva, miközben a csapból is a Holocaust csöpög. És mindez leginkább arra jó, hogy Izrael a németeket és ezen keresztül az egész EU-t pórázon rángathassa, és támogassa a saját politikailag nem éppen korrekt politikájának végrehajtásában.

Csingiz 2015.06.06. 17:06:39

Nagyjából egyetértek a cikkíróval, de a kommentekből az látszik, hogy sokaknak nem ártana egy kisebb kurzus holokausztból. Természetesen voltak a világtörténelemben kegyetlenebb, még értelmetlenebb, több áldozatot követelő mészárlások. A zsidó holokauszt megértése azért fontos, mert ez itt történt nálunk. Mindössze 2-3 generációval ezelőtt, békeidőben, a szemünk előtt, gyakran polgártársaink és a magyar közigazgatás segítő együttműködésével kiírtották a lakosság 6-7%-át. Teljesen függetlenül attól, hogy ez a zsidókkal történt, ezt azért érdemes megérteni. Persze nagy tragédia, hogy Kambodzsában majd minden egyetemet végzett embert megöltek őrült kommunisták, de számunkra ez mégsem olyan fontos.

Ad Dio 2015.06.06. 17:10:52

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Nem vagy naprakész.

Pár hónapja egy ilyen fórumon kellett megtudnom, hogy az Árpádház zsidó eredetű. Szóval óvatosan az ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel, mert ez bizony kökemény antiszemitizmus...

Csingiz 2015.06.06. 17:12:10

@Katatón Dzsentri: Ha elolvasod a belinkelt cikket, akkor megtudod, hogy nagyságrendileg 6-10 millió őslakos élt Észak-Amerikában Kolumbusz érkezésekor. Ezek kb. 80%-a elpusztult, de a legnagyobb részük betegségekben. Megjegyzem, ma kb. 6 millió ember vallja magát őslakosnak az Egyesül Államokban.

maintenator 2015.06.06. 17:14:20

Végre egy jó kezdeményezés! Ettől azok is felébrednek, akik eddig aludtak...Ahogy az idősebb generáció is tanult Marxizmust, a siker nem maradt el! Miért is kapunk oltást?

Ad Dio 2015.06.06. 17:24:25

@Csingiz:

Értem...

6-10 millió, de szerencsére a többségük magától "elpusztult" (sic!) betegségekben...

Ráadásul ma is 6 millióan vannak, így szinte nincs is hiány...

OMDG...

Az hogy matekből vagy szociológiából elégtelen az valójában eltörpül amellett hogy emberileg minősíthetetlen...

midnight coder 2015.06.06. 17:37:06

@Csingiz: Azt az apró tényt azért elfelejted, hogy közben az ország megszállás alatt volt. Mert hogy előtte egyetlen hazai zsidót sem hurcoltak el innen - szemben számos más országgal a térségben, lásd Pl. románok.

És bizony egy háborúban álló, katonailag megszállt országban a fegyveres testületek és a közigazgatás azt teszi, amit mondanak neki. Te is azt tetted volna ha csendőr vagy. Ahogy amúgy később ugyanezek a fegyveres testületek vettek részt az emberek málenkíj robotra hurcolásában is. Szintén nem feltétlenül jókedvükben...

Csingiz 2015.06.06. 17:44:06

@Ad Dio: Nem tudom pontosan itt mire reagál. Talán kicsit pontatlanul fogalmaztam.
1. Az egyik dolog, hogy X azt állította, 100 millió őslakos amerikai volt. Ez ugyan igaz (Észak + Dél), de úgy lehetett értelmezni, hogy ez az USA területére vonatkozik. Y azt mondta, hogy ez túl sok. Erre X adott egy linket, amit ha elolvasunk, akkor ott is egy nagyságrenddel kisebb szám van.

2. A belinkelt cikk pedig lényegében vitatja, hogy lehet "indián népírtásról" beszélni. Én a cikk tartalmát próbáltam visszaadni, mert X úgy állította be a dolgot, mint ha ez a cikk az indián népírtásról szólt volna.

3. A 6 milliót csak azért írtam, mert elég gyakori az a tévhit, hogy az indiánokat "kiírtották". Abban igaza van, hogy szociológia/matematika szempontból ez megfelel annak, hogy az indiánok 80+ százaléka elpusztult. Az, hogy betegségek játszották a fő szerepet ebben, az egy ismert történelmi tény.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.06.06. 17:53:50

@Black_Knight: @dhd255: @Emzé Periksz: @Tudományos libsizmus: @maxval bircaman szerkesztő:

Na mi van suttyó fidióta barmok? A kurucinfo nem tud választ adni arra a kédésre, hogy minek nevezzük a magyarok népirtását a honfoglaláskor meg a sorozatos barbár rátöréseket a nyugati keresztény civilizációra??

Hát igen alulmüvelt suttyók, ez már csak nem úgy volt, hogy a magyarok nyilai csak a kakukkosórába álltak bele. Hanem őslakosokat gyilkoltak le és a magyar barbároknál civilizáltabb társadalmakat fosztogattak meg ölték az alattvalóikat. mert már akkor is szerettékl a magyarok más munkájának a gyümölcsét elrabolni, csak dolgozni ne kelljen.

Tulajdonképpen ebből a suttyó barbárságukból a magyarok még most se tudtak kikaparózni. Elég elnézni a magatokfajta beteg elméjü lúzereknek a hozzáállását a világohoz. Egész életetekben semmire se vittétek, s rendre azt hiszitek, hogy a New Yorki bankárok meg az EU bürokraták miatt történt így. Nem pedig azért, mert nektek nincs semmi ész az agyatokban csak a barbár indulatok.
Jól ki vagytok ti röhögve mindenki által.

Gest anyó férje 2015.06.06. 17:54:04

@maxval bircaman szerkesztő:
Nem feltétlenül. A járványokat volt hogy szándékosan terjesztették az indiánok között, amikor rájöttek, mennyire fogékonyak a fertőzésre. Az egyik ilyen módszer himlősök takarójának az "odaajándékozása" volt

Színtiszta biológiai hadviselés

Hasonlót találsz az Ószövetségben is: az ellenség pusztítása kútmérgezéssel

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.06. 17:54:09

Azon kívül, hogy se a 6 millióra, se a szisztematikusra se a gázkamrára nincs semmilyen bizonyíték tanúvallomásokon kívül, a holokauszt a világ legjobban dokumentált történelmi ténye.

Hollywood a lehető legjobban dokumentálta.

A cél a kiemelés más népirtások közül, büntudatkeltés és járadékfizettetés a vesztes országokkal, örökre. Ma a legfiatalabb holokauszttúlélő, ha 1945ben 18 éves volt (a kiskorúakat ugyanis köztudottan azonnal elgázoították) kb. 88 éves. De ez nem gond, hiszen minden évben többet fizetünk holojáradékra.

Az hagyján, hogy a mai állami tankönyvekben említés szintjén sincs benne, hogy Auswitz áldozatainak a száma 4 millióról 1 millióra csökkent 1988-ban. Nehogy már vki számolgatni kezdjen. Az is hagyján hogy a btk (nem az izraeli) megvédi a zsidó jogot ahhoz hogy 6 millióról óbégassanak.

De ez nem elég. A történelemoktatás zsidó szemszögből nem elég. Legyen külön holo-tantárgy, de nem ám a történészeknek, hanem mindenkinek. Magyar adóból.

Mi jöhet még? Lesz Holokausztegyetem ahol mindeninek le kell húzni egy holoévfolyamot, különben nem tanulhat tovább?

Ad Dio 2015.06.06. 17:55:45

@Csingiz:

Javaslom írd be a keresőbe azt hogy "native american genocide". És olvasd el az első 15-20 cikket. Az azokban található egyező hivatkozásokkal együtt ki fog alakulni egy durva kép minderről. Főleg ha nem prekoncepcióval olvasod. Az a "betegség" elmélet nem is olyan "közismert". Viszont nagyon kellemes verzió lenne azok számára, akiknek kínos szembenézni a saját történelmükkel. Maradjunk annyiban, hogy ez egy igen kevéssé dokumentált időszaka az amerikai kontinensnek és az európaiaknak nagyon "jól jött" indiánok gyenge immunrendszer (pl. fogékonysága az ólommérgezésre)...

Jártam Amerikában. Sok szempontból nagyon tetszett amit ott láttam. De ami az indiánokhoz való hozzáállásukat illeti... nos az nagyon beteg a mai napig.

Gest anyó férje 2015.06.06. 18:01:25

@Csingiz:
Sokan mondják magukat indiánok leszármazottjának, így például George Bush. A tényleges indián etnikum az USA népességének valamivel kevesebb mint 1%-a. Ez nem sok ahhoz képest hogy valamikor ők voltak a 100%, de legalább megmaradtak, noha genetikai vizsgálattal kiderült, hogy legnagyobb részük kevert vérű. Más népeket viszont teljesen kiirtottak a gyarmatosítók, pl. a tasmánokat

midnight coder 2015.06.06. 18:12:15

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Erre már megkaptad a választ tőlem. Valahogy nem nagyon látom hogy reagáltál volna rá. Persze fröcsögni könnyebb.

Gest anyó férje 2015.06.06. 18:13:22

@Csingiz:
Érdekelne azért mit szól hozzá, aki költségtérítéses alapon iratkozott be valamilyen szakra aminek semmi köze a történettudományhoz (pl. informatika)

A család összekuporgatott pénze meg arra megy el, hogy tel-avivból jött professzorok előadják neki a saját verziójukat arról, ami egyébként se érdekli egy uncsi történelemóra keretein túl. Ebből persze le is kell vizsgáznia, mert ugrik a diploma másképp

Eszi-nem eszi, nem kap mást. Olyan ez mint a libatömés, csak a libával fizettetik meg a cécót

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.06. 18:15:55

A holokauszt propagandát mmég 1944ben, az amerikai terrorbombázások alátámasztására találta ki a szövetséges háborús propaganda.

Igaz, akkor még nem volt szó gázkamrákról, volt viszont emberi zsírból készült szappan, emberi bőrből készült eszközök (lámpaernyő), ilyesmik.
Ennek a kánonja, standardja a nürnbergi perekben alakult ki, akkor a vádló volt egyben a bíró is, és kizárólag tanúvallomások alapján meghozták az ítéleteket.

Tárgyi bizonyítékok hiányában bármit hazudozhattak, hiszen csak egyfajta média maradt a nyugati féltekén. Igaz, így is bebizonyosodott hogy szappan, lámpaernyő meg gázosító teherautó sosem létezett. Sebaj, hiszen 4 millió ember veszett oda Auswitzban a gázkamrában, amit senki sem látott, mert az oroszok mind felrobbantották.

Csakhogy a baráti szovjet 1989-ben felszabadult. Na, ezzel senki sem számolt, már nem csak a nyugati hamis iratokat lehetett kutatni hollóügyben, hanem a szovjetek által Moszkvába lopott berlini anyagokat is. Hopp, a 4 milliós emléktábla el is tünt gyorsan, ma 1 milliós táblát találhat a látogató a Holodisneyland-ben.

Hollówood nagy úr.

Conchobar 2015.06.06. 18:17:51

"Sokak szerint épp az mutatja, hogy szükség van erre az órára, ahogy a diákok reagáltak rá" - Valóban nagy szükség van erre a tantárgyra. Vona Gáboréknak. Az egyszerű (azaz primitív) gondolkodásúak úgy látják, hogy néhány holokauszt-szeminárium (mai szóhasználattal: agymosás) után már majd másképp állnak a zsidósághoz. Csakhogy a valóság komplex dolog. Ha tőlünk idegen személyek előadást tartanak nekünk egykori szenvedéseikről, az nem együttérzést, hanem ellenérzést fog bennünk kelteni. Hiszen mi magunk is szenvedtünk, amit az előadás semmibe vesz

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 18:19:34

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Ezt sajnos rosszul tudod. A magyarok harc nélkül foglalták el az országot, s bizony népirtás sem volt. Ha lett volna, nem maradt volna idegen elem, s a mai magyarok nem hasonlítanának a környező népekre. Abszurd szövegeden még a legfanatikusabb liberálisok is röhögnének.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 18:21:36

@Gest anyó férje: Minek tették volna ezt? Az indiánokat munkaerőnek használták.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.06. 18:25:11

@Tiszteltetem Brüsszelet: Illetve ez sem igaz, a háborús propaganda csak jobban felpörgette a holokauszt propagandát, az ugyanis már a háború, sőt már Hitler hatalomra kerülése előtt is 6 millió zsidó áldozatról óbégatott!

www.thetruthseeker.co.uk/?p=24369

Volt videó verzió az eredeti doksikkal HD-ben, de a youtubeon, Magyarországról már nem érhető el....

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.06. 18:26:39

@maxval bircaman szerkesztő: Az indiánok alkalmatlanok voltak a munkára, mert nem szerettek dolgozni, meg fizikailag gyengék voltak.

Hoztak helyettük feketéket, később kínaiakat.

Khonsu 2015.06.06. 18:37:21

"Kétségtelen tény, hogy a holokauszthoz hasonló szisztematikus népirtás nincs még egy a történelemben."

Ez sajnos nem igaz.

mortullus 2015.06.06. 18:44:00

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Köcsög zsidaj. Takarodj Kertész Ákos után Kanadába! Te magyargyűlölő ptsfej. Miért nem húzol a retkes pitsába innét!?

♔batyu♔ 2015.06.06. 18:44:59

Világnézet lesz a holokauszt, ez csak az első fecske. Nyilván senki nem olyan ostoba, hogy erre a "tudományra" fecsérelje a pénzét, idejét, ezért lett kötelező.

Amúgy ilyenkor nem problémázik sem az index, sem a ballib kórus, hogy nem piacképes tudást kapsz, mert azt lehet sejteni, hogy ezzel max. a seggedet törölheted ki.

♔batyu♔ 2015.06.06. 18:47:03

@midnight coder: Ez valami nagyon ostoba ballibsi, küldd el az anyjába és kész.

Khonsu 2015.06.06. 18:50:41

@Tiszteltetem Brüsszelet: A németek az egészet precízen dokumentálták. Továbbá ugyebár nagy területekről tűnt el rövid idő alatt a zsidó lakosság akkoriban, ami ugyancsak eléggé nyilvánvaló bizonyíték. A pontos számokban lehetnek eltérések, hogy most 5, 6 vagy épp 7 millió, de a megtörténtét tagadni az vagy súlyos tudatlanságra vagy szándékos félrevezetésre utal.

♔batyu♔ 2015.06.06. 18:51:25

40 évig tanulta az egész ország a kommunista világnézetet, aztán a komcsik az egészet pár perc alatt cáfolva, beadták a kulcsot. ma a legtöbbje meg is sértődik, ha leelvtársazod, vagy próbálnál neki valamit visszaidézni a tanultakból.

Nem szerencsés ha valami csak azért kötelező, mert egy szűk csoportnak fontos.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.06. 18:57:58

@Khonsu: Ezeket a dokumentumokat senki sem látta.

Egyetlen egyet sem mutattak be sem a nünbergi perben, sem utána. Ami azért is furcsa, merrt a németek imádnak dokumentálni.

A zsidó lakosság 3000 éve vándorol, és a háború után milliók költöztek ki Izraelbe. De egyébként egy sima gyilkosságra sem bizonyíték, hogy az illető valahonnan eltünik, nemhogy a világ legnagyobb gazságára.

'A pontos számokban lehetnek eltérések, hogy most 5, 6 vagy épp 7 millió, de a megtörténtét tagadni az vagy súlyos tudatlanságra vagy szándékos félrevezetésre utal.'

Bizony, és jó nagy külömbségek vannak. 1988ban egyik pillanatról a másikra 3 millióval csökkent auswitz áldozatainak a száma, igaz, a 6 millió nem változott.

40 évig hazudtak tehát, de azóta már biztosan igazat mondanak.

Khonsu 2015.06.06. 18:59:08

Amúgy, ha valamit igazán meg akarsz utáltatni az emberekkel, tedd kötelezővé.

Szerintem se lenne szerencsés bevezetni, valószínűleg a céljával ellentétes eredményre vezetne.

Ha már annyira tenni akarnak valamit a témában, akkor a holokauszt eseményeinek és adatainak magoltatása helyett értelmesebb lenne inkább általánosságban arról beszélni és tudatosítani, hogy a legértelmetlenebb barbárság kiirtani egymást.

Csingiz 2015.06.06. 19:00:31

@Ad Dio: Én ezt már sokszor megtettem, és elég jól ismerem a témát. Amerikában is sokszor jártam. Én nagyjából egyetértek veled, csak az "amerikaiak kiírtották a százmillió indiánt" ellen próbáltam fellépni, talán kicsit szerencsétlenül.

♔batyu♔ 2015.06.06. 19:00:56

@Khonsu: Tudod semmi gond nem lenne ezzel, ha nem nyomnák le a torkodon.

Az örmény népirtást az égvilágon senki nem kérdőjelezi meg, pedig szinte egyáltalán nem dokumentált.

Szar ügy minden népirtás, de a zsidóké egy a (sajnos) sok közül, a tanulságról pedig annyit, hogy Palesztinában a zsidók pontosan ugyanúgy robbantják fel az arabok házait és zavarják el, vagy dugják táborokba az arabokat, ahogy Hitler tette a zsidókkal.

Nézd, ha egy nép ki akarja irtani a másikat és meg van erre a lehetősége, akkor is meg fogja tenni, ha előzőleg őket akarták kiirtani. Sajnos ilyen a világ és ez ellen legfőképpen nem a zsidók holokausztjának tanulmányozása a megfelelő fegyver, hiszen maguk a zsidók sem tanultak belőle.

Csingiz 2015.06.06. 19:15:18

@midnight coder: Ebben sok igazság van, de sajnos amit én írtam, abban is sok igazság van. Ezért is érdemes ezt rendesen körüljárni. Pl. vegyük Endre Lászlót, aki a megszállás előtt mint Pest megye alispánja olyan redeleteket hozott, hogy zsidók nem látogathatták a fürdőket, külön vonatban kell utazniuk, stb. Ez azonban egyáltalán nem ártott a karrierjének, és a megszállás után ő volt deportálások egyik szervezője. Itt általában az egyik fő kérdés az, hogy a megszállás előtti a kormány és a pártok által szított antiszemita hangulat@Gest anyó férje: menyiben járult hozzá ahhoz, hogy a megszállás után, a zsidó deportálásokkal szemben az ellenállás elhanyagolható volt.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.06.06. 19:26:52

@♔batyu♔:

faszfej suttyó, én magyar vagyok. Nem pedig orosz csicska és kém mint te. A magadfajta hazaárulója nemsoká vissza lesz zavarva a ruszki gazdijához. Meg az összes magyar állmpolgárság címszó alatt betelepített 10 ezernyi ruszki bünöző haverjaid is.

Csingiz 2015.06.06. 19:28:41

@Gest anyó férje: A hivatalos statisztika 2%, de az 1% valszeg stimmel. A nagyságrenden ez nem változtat. Ezt csak azért írtam le, mert sokan, Karl May regényeiből merítve tudásukat, úgy tudják, hogy az indiánokat "kiírtották". Természetesen sok a keveredés, ez nyilvánvaló. Bush szerintem nem vallja magát native americannek, legalábbis erről soha sem hallottam. (Ez a 2% nem olyan ember, aki azt mondja, hogy volt a felmenői között indián, hanem aki etnikailag indiánnak vallja magát.)

A liba-töméssel kapcsolatban: a legelején megírtam, hogy egyetértek a cikkel, tehát szerintem ez egy rossz ötlet. Az egyik fő ok pontosan az, amit ön leír. Ez nem jelenti azt, hogy a magyarság nagy része kellően tisztában van a zsidó holokauszt körülményeivel.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.06.06. 19:29:44

@mortullus:

tajkaroddj te el innen te suttyó barom. A magadfajta suttyó lúzer parasztja rohasztotta el minden korszakban az országot. Megvezetett ostoba csicskának tartanak csak téged a vezéreid, ennél többet nem tudsz kihozni magadból.
Egyébként meg zsidó a kurva anmyukád!

Csingiz 2015.06.06. 19:36:12

@Csingiz: A fenti bejegyzésemnek egy kicsit hibás variánsa került fel. Elnézést...

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.06.06. 19:37:25

@maxval bircaman szerkesztő:

ne hazudozz birkuci, a magyarok nem letelepedési engedéllyel jöttek elfoglalni az egész Kárpát-medencét, hanem hódítottak, öltek.
Aztán amikor a Kárpát-medencében elfogyott az ölni meg rabolni való, akkor mentek tovább Nyugatra.

István megpróbálta kordába szorítani a magyarok barbár ösztöneit, ez a kísérlet azóta sincs befejezve. Ma a fidesznácik, jobbiknácik meg a kurucinfó tesznek róla, hogy a suttyó parasztmagyarjából kihozzák a barbár ösztöneiknek a maximumát. Az ostoba, tanulatlan proliknál ez még sikerrel is jár. De csak náluk. Nemhiába nem tud a jobbiknáci banda a fasizmusával 15%-nál többre jutni. Afölött néppártot kell már hazudniuk meg európaiságot. Csak a barmok dölnek be nekik.

♔batyu♔ 2015.06.06. 19:38:21

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Takarodj már anyádba, ki a faszom érdekel az, hogy te mi vagy.

B+, ingyen pszichológus az kellene a faszfej bolsijának:))))

a nemzet fogatlan provokátora 2015.06.06. 19:48:16

@♔batyu♔: Sőt, már te vagy az "elvtárs", mert támogatod Paks2-t. Sebaj, ez az a szellemi színvonal, ami miatt az egyharmados zónába kerültek 2010-ben..

Ad Dio 2015.06.06. 19:50:22

@Csingiz:

100 millió nem, de azért nagyon sok millió összejön 400 év alatt. És ez baromira nem fér bele a mai amerikai önidentitásba, így erősek a tudatos/tudattalan hárító reflexek.

Örök emlék bennem, hogy amikor kint voltam, el szerettem volna menni egy rezervátumba. Első válasz: ilyesmi nincs. Mivel erőltettem lett egy 20 mérföldön belül. Elmentünk. A "rezervátum" tulajdonképpen egy skanzen volt, ahol a "natív" festő egy magyar (nevű) figura volt (valami magyar nemesi családneve volt, de nem emlékszem már rá) volt és a teljes szkanzen területén épp akkoriban angol diákok voltak az "indiánok" nyári munka gyanánt. Amikor mondtam hogy nem erről volt szó, akkor a vendéglátóm nagyon megsértődött és közölte hogy "igazi" rezervátumban csak alkoholista idióták élnek, és amúgy is lelőnek ha odamegyünk :-).

A modern "nemzet" fogalommal adós még a modern jobboldal. Épp ez szüli ezeket a lehetetlen helyzeteket. Vajon amikor egy válogatott nyer egy versenyen "mi" nyerünk, vagy pár ember? Vajon ha az őseink megöltek pár embert, az a mi bűnünk vagy az akkor élt gyilkosoké? Van-e különbség a kettő közt? Ha igen, mi?

A mai amerikaiak önmagukról alkotott képébe nem fér bele az indiánok lehentelése. Pedig abban a tettben semmiféle személyes felelősségük nincs. Nem is várom el hogy verjék a mellüket miatta. Én sem pironkodok a kalandozások miatt és a törököktől/mongoloktól/franciáktól stb sem várom el hogy leszegett fejjel járjanak a mifelénk elkövetett csínytevéseik miatt.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2015.06.06. 19:52:03

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: w.blog.hu/2009/02/11/a_magyar_nep_zivataros_szazadaibol_1 A magyarok megfelelően helyre lettek téve, és értettek is a szóból. Nem értek egyet azzal, hogy a magyarok nem tanultak meg dolgozni. Nyilván nem tartoznak a világ élvonalába, de a többség a munkán keresztül szeretne érvényesülni.

Másrészt konkrét érvekre azzal felelni, hogy barbár gecik vagytok, legalábbis mehhh, pardon my french. Ugyanúgy NINCS BŰNTUDATUNK honfoglaló őseink miatt, meg úgy általában ;)

Arra pedig eklatáns példát szolgáltatsz, hogy bár beszéled a nyelvet, az identitásunkban egyáltalán nem osztozol (nyugi, ez nem lep meg senkit).

Le Orme 2 2015.06.06. 20:07:52

Ez a holokausztozó kezdeményezés a Pázmány Egyetem részéről már most megbukott. Akár bevezetnék, akár nem.

Az amerikai indián genocídiumnak sok formája volt: fejvadászok gyilkosságai, lakóhelyről előzés, betegségek, kulturális szétzüllesztés, erőszakos nyelvi asszimiláció a gyerekek internálásával, minimum.
@Ad Dio: Attól függ, hol voltál, de az nem lehetett rezervátum, ahova vittek. Baromi sok indián rezervátum van az Usában, de rezervátumokon kívül is többségben vannak például a navahók, hopik Nevada egyes részein. Nem mindenki beszél közülük angolul.

steery 2015.06.06. 20:09:02

A holokauszt népirtást jelent. Ilyen pedig rengeteg volt és van ma is a világon. Kíváncsi vagyok, ezek közül melyeket fogják alkalmasnak találni arra, hogy oktassák? És pontosan milyen jellegű lesz az oktatás? Konzervatív (tények száraz közlése) vagy liberális (megmagyarázzuk, mit és hogy kell érteni alatta)? És mi történik a dolgozatírásnál, felelésnél, záróvizsgánál? Mi van akkor, ha a diák véleménye eltér a kiadott tananyagétól, mert más forrásokra mer támaszkodni? Egyáltalán merjen-e önálló gondolatot megfogalmazni vagy kussoljon és szajkózza azt, amire kényszerítik?

Le Orme 2 2015.06.06. 20:11:46

@Le Orme 2: Nevada helyett Arizonát szerettem volna írni, ott élnek a navahók és hopik.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.06. 20:14:23

@Gest anyó férje: És Trianonban mennyien érintettek? Mégis még mindig vergődtök rajta.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.06. 20:18:22

menetrend.reblog.hu/

"Július 9. Budakalász: 3072 fő, Békásmegyer: 1924 fő

Ugyanezen a napon Monorról két transzporttal 3065 és 3079, Óbudáról pedig 3072 embert szállítottak el.

Ezek voltak volt a deportálási menetrend utolsó tervezett szállítmányai, miután Horthy július 7-én elrendelte a deportálások felfüggesztését. A felfüggesztés azonban csak Budapest akkori közigazgatási területére vonatkozott: a közigazgatásilag vidéknek számító csepeli, kispesti, pestlőrinci, óbudai és csillaghegyi gettókba, csillagos házakba összegyűjtött embereket még menetrend szerint deportálták.

1944. július 20-án még egy transzportot indítottak Rákoscsabáról Auschwitzba, 1230 emberrel. Ezzel az utolsó szállítmánnyal a kistarcsai internálótáborban raboskodó, a német megszállás első napjaiban túszként foglyul ejtett, főleg budapesti zsidókat vitték el.

Július 8. Pécs: 2523 fő

Aznap még Óbudáról indult szerelvény 2997 emberrel.

Július 7. Óbuda: 3151 fő

Ugyanezen a napon Sopronból 3077, Pápáról 2793, Paksról 1072, Monorról 3549, Sárvárról pedig 2204 embert deportáltak.

Aznap még Pécsről indult szerelvény 3100 emberrel.

Július 5. Szombathely: 3103 fő

Aznap Sárvárról deportáltak további 3105 embert.

Július 4. Szekszárd

Szekszárdról Paksra szállították az ott összegyűjtött zsidókat. Ugyanide került Fadd, Dunaföldvár, Gerjen, Kajdacs és más környékbeli települések zsidó lakossága, ahonnan néhány nap múlva a paksi zsidókkal együtt Auschwitzba deportálták őket.

Ezen a napon nem indult szerelvény az országhatáron túlra.

Július 3. Sárbogárd: 300 fő

A sárbogárdi gettóból mintegy 300 helyi zsidót, valamint Alap, Cece, Igar, Kalóz zsidó lakosságát szállították át Kaposvárra, ahonnan néhány nap múlva deportálták őket.

Ezen a napon nem indult szerelvény az országhatáron túlra.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.06. 20:20:46

@Tiszteltetem Brüsszelet: Remélem feljelent téged valaki ezért a kommentedért, mert akkor mész a börtönbe.

Ad Dio 2015.06.06. 20:24:03

@Le Orme 2:

Én New York államban voltam. És igazi rezervátumba nem jutottam el, mert ugye... ez a turistavakító baromság meg kb annyit adott elő a valóságból, mint egy jó kis balatonkörnyéki csikós bemutató...

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.06. 20:24:22

@mortullus: Köcsög náci! Takarodj Eichmann után az akasztófára! Te magyargyűlölő ptsfej. Miért nem húzol a retkes pitsába innét!?

sanyix 2015.06.06. 20:25:04

@♔batyu♔: "Nem szerencsés ha valami csak azért kötelező, mert egy szűk csoportnak fontos."

ja, kivéve ha te is ebben a csoportban vagy, a csoportot fütyisznek hívják ;)
Akkor viszont szerencsés ugye?

De ti kommerek mindig is ilyenek voltatok, a "bolsevik" név is azt jelenti, hogy többség. Ti mindig azt hiszitek csak neked van igazatok, és ti vagytok a többség. Ugyan ez volt akkor amikor kohn béla vezetett titeket, és akkor is amikor rosenfeld matyi, kádár jani, vagy éppen a felcsúti ramszesz.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.06. 20:26:03

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Nem kellett letelepedési engedély akkoriban. Nézz utána az alapvető tényeknek.

cso zsi 2015.06.06. 20:47:38

A tagadás büntetendő, a tanulása kötelező lesz...
Gratulálok.
De kérdem én, miért is vannak ezek a rendelkezések?
Miért épült egy monumentális emlékmű a Józsefvárosi pályaudvar előtt? Miért van körbebástyázva a Paulay utcában az ő múzeumuk?
Miért kell hetente valamivel a hazai hírekben szerepelniük?
stb...

midnight coder 2015.06.06. 20:48:30

@Csingiz: Kis hazánkban is volt antiszemitizmus, ez tény.

De ne feledd el, hogy az 1900-as évek elején járunk. Ekkoriban _született_ a demokrácia legfőbb exportőr országában Martin Luther King.

Viszont nálunk nem volt olyan, hogy az átlagpolgár nekiállt volna a saját szakállára zsidókat irtogatni mint Pl. a románoknál. És ha Hitler nem szállja meg az országot akkor nem hurcolnak el innen senkit, és a zsidóknak a haja szála sem görbül.

Horthy anno sok mindent megpróbált hogy elkerülje ezt a megszállást, ugyanakkor ellenállt Hitler nyomásának aki folyamatosan forszírozta a zsidók elhurcolását. Az, hogy ennyi volt az áldozat nem utolsó sorban amiatt volt, hogy addigra a környező országokból is ide menekült egy rakás zsidó mert ez tűnt az egyetlen biztonságos helynek a környéken, addigra már mindenhol irtották őket. Mi voltunk a Kelet Svájca. Addig a pillanatig amíg be nem következett a megszállás.

Szóval, nem mondom hogy mi voltunk a zsidók megmentői, de korántsem voltunk annyira gonoszak mint amilyennek a mai szélsőségesek próbálnak lefesteni minket.

kvadrillio 2015.06.06. 20:51:58

MEGBUKUNK HOLOKAUSZTBÓL ?.....HÜLYE ZSIDÓ VAGY-E ????? :o)))))
TÉLLEG A ZSIDÓKNAK AGYUKRA MENT EZ A HOLOMANTRÁZÁS, AGITÁLÁS ????? KEZELTESSÉK MAGUKAT, OCCT SZÉP LESZ A VILÁG NEKIK ÚJRA ! :o)
TÓBIÁS JÓZSEF...
az Orbán-kormány teljesen szétverte a szociális ellátórendszert,Az ellenzéki párt vezetője szerint mindezt úgy kellene megvalósítani, hogy közben a munkáltatóknak ne növekedjenek a terhei, és az "igazságtalan" egykulcsos adórendszert váltsa fel egy valódi közteherviselési program. Ebben a tehetőseknek nagyobb felelősséget és áldozatot kell hozniuk - tette hozzá.
Tóbiás József szerint a kormány érvelésével ellentétben Magyarországon nem növekedett a belső fogyasztás, az embereknek pedig ma nehezebb megélni a megkeresett bérükből, mint 2010-ben.
Az MSZP ezzel a béremelési programmal több bért, több munkát, és több biztonságot kíván adni a választópolgároknak - hangsúlyozta Tóbiás József.
Botka László, az ellenzéki párt választmányi elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy idén márciustól az Orbán-kormány teljesen szétverte a szociális ellátórendszert, megszüntettek minden korábban létező támogatást és segélyt, majd a "demagóg módon" bevezetett új rendszer kizárólag a helyi közösségek feladatkörébe utalta a rászorulók támogatását.
A tapasztalatok szerint emiatt sok tízezer ember vesztette el a támogatási formákat, az önkormányzatokra pedig óriási terhet rakott az új rendszer - szögezte le Szeged polgármestere. Hozzátette, az MSZP ezért parlamenti módosító csomagot adott be, melynek célja, hogy legalább azon a szinten lehessen tartani a szociális rendszert, mint ahogyan korábban működött.
A választmányi elnök a sajtótájékoztatón a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban elmondta, semmilyen reálgazdasági ok nem indokolja, hogy május-júniusban fogadja el a Parlament a 2016-os büdzsét, szavai szerint ennek a lépésnek egyértelműen hatalompolitikai indokai vannak.

NU..., BÉREMELÉST A MAGYAROKNAK !!! SEMMIFÉLE IZMUS, PÁRTKAMUPROPAGANDÁRA NINCS SZÜKSÉGÜK A MAGYAROKNAK, HANEM NORMÁLIS JÖVEDELMEKRE, BÉREMELÉSEKRE VAN SZÜKSÉGÜK ! FORRÁSKÉNT OTT VANNAK AZ ADÓPARADICSOMOKBA KIMENEKÍTETT SOK EZER MILLIÁRDOK !!! BÉREMELÉST A MAGYAROKNAK !! TISZTESSÉGES, ÉLHETŐ JUTTATÁSOKAT, BÉREKET ! NE RABSZOLGABÉRÉRT DOLGOZTASSÁK ŐKET, MIKÖZBEN ADÓPARADICSOMOKBA SÍBOLJÁK KLI A MILLIÁRDOKAT !!!

midnight coder 2015.06.06. 21:03:22

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Persze hogy hódítottak, öltek. Ahogy a zsidók is amikor elfoglalták Izraelt. Már az ókorban is. A nagyon civilizált Európa pedig végigfosztogatta a világot. Kezdve az angol gyarmatbirodalommal, folytatva a franciákkal, aztán ugye létrejött az USA, de Kanadában sem csak az eredeti őslakosság él. Ahogy Ausztráliában sem. Aztán Amerikában volt valami rabszolgatartás is. Tudod, kicsi fekete embereket adtak-vettek mint a csirkét. Szerintem rablás, gyilkolás terén a művelt Európa nemigen vethet semmit a szemére a barbár magyaroknak, különösen annak fényében, hogy mi I. István óta nagyjából azért felhagytunk ezzel a tevékenységgel, míg a művel Nyugat még 500 évvel később is ezt csinálta.

Mostanra viszont többé-kevésbé a művelt Nyugat is leszokott a rablógyilkolásról és öldöklésről. Sajnos picit túlzottan is, így a saját létfenntartó ösztönei is megszűntek létezni, amik az itteni magyarok egy részében még megvannak. Ezek a jobboldal hívei, akik nem lelkesek abban az ügyben, hogy Európát telirakják olyan kicsi négerekkel és arabokkal, akik kulturálisan még 500 évvel ezelőtt tartanak. Amúgy a vicc az, hogy ezek a kicsi négerek elsőként pont az őket betelepítő liberósokat fogják lefejezni. Az ISIS nem igazán barátja a liberósoknak.

kvadrillio 2015.06.06. 21:03:42

"Kétségtelen tény, hogy a holokauszthoz hasonló szisztematikus népirtás nincs még egy a történelemben.

:o)))))))))NA...NE RÖHÖGTESSÉL MÁÁÁÁR ! HISZEN A TÖRTÉNELEM A MAI NAPIG IS TELE VAN SOKKAL NAGYOBB NÉPIRTÁSOKKAL, LEFEJEZÉSEKKEL, HÁBORÚKKAL..............TE VAGY VAK VAGY....VAGY CSAK NEM LÁCC.....:o)))

kvadrillio 2015.06.06. 21:05:14

@kvadrillio: MELLIK SZEBB HALÁL: HA BEMEGY VALAKI EGY GÁZKAMRÁBA SZIPPANT EGY KIS GÁZT....VAGY HA LEFEJEZIK.....NETÁN RAKÉTA SZAKÍTJA SZÁZFELÉ ?????

kvadrillio 2015.06.06. 21:07:23

@kvadrillio: ...a zsidók vagy nyafognak a 70 évvel ezelőttről vagy gyilkolnak a mai napig is.....nehogy már sajnáljam őket !

kvadrillio 2015.06.06. 21:09:48

és... ha valakik megbuktak holokausztból, akkor A ZSIDÓK MEGBUKTAK...A GÁZAI NÉPIRTÁSKOR.....21. SZÁZAD....3. ÉVEZREDÉBEN....TEGYÉK BELE A SAJÁT TÖRTÉNELEMKÖNYVÜKBE ÉS MAGOLJÁK BE !!!!!

midnight coder 2015.06.06. 21:12:06

@kvadrillio: "Az ellenzéki párt vezetője szerint mindezt úgy kellene megvalósítani, hogy közben a munkáltatóknak ne növekedjenek a terhei, és az "igazságtalan" egykulcsos adórendszert váltsa fel egy valódi közteherviselési program."

Aminek élből meg lenne az a remek következménye, hogy még több diplomás, nyelveket beszélő, jelenleg multinál dolgozó ember hagyná el az országot. Nagyjából a progresszív adórendszer bevezetésének szándéka az, ami azt jelzi hogy egy pártot nem szabad a hatalom közelébe engedni. Más a helyzet egy fejlett európai országban, ahol nem fenyeget az a veszély, hogy az értékes munkaerő elhagyja az országot, de a magyar jövedelmi viszonyok mellett inkább a tehetősök kevesebb adót fizessenek című ötlet lenne a nyerő.

"NU..., BÉREMELÉST A MAGYAROKNAK !!! SEMMIFÉLE IZMUS, PÁRTKAMUPROPAGANDÁRA NINCS SZÜKSÉGÜK A MAGYAROKNAK, HANEM NORMÁLIS JÖVEDELMEKRE, BÉREMELÉSEKRE VAN SZÜKSÉGÜK"

A jövedelmet a munkaerőpiac határozza meg, nem állam bácsi dönt úgy, hogy holnaptól kétszer ennyit keresel. Ő max. kevesebbet tud elvenni. A magyar átlagpolgár azért keres kevesebbet mint Pl. az osztrák, mert ilyen a munkaerőpiac. És azért ilyen, mert itt csak azok a multik vannak, akik az olcsó és képzett munkaerő miatt jönnek ide. Saját hazai vállalkozás alig van, illetve ami van az tőkeszegény, kivéve állami csöcsön lógó mutyicégeket.

kvadrillio 2015.06.06. 21:12:20

@midnight coder: IGEN !+ A TÖ4RTÉMNELEM TELE VAN, VOLT..., LESZ BARBÁRSÁGOKKAL, GYILKOSSÁGOKKAL.....DE A MÚLT TÖRTÉNELMÉN CSAK NAGYON BETEG VAGY CSAK NAGYON PÉNZÉHES EMBERKK KÉRŐDZNEK !!!!!

kvadrillio 2015.06.06. 21:14:03

@kvadrillio: ...és...azt, hogy a jövőben...valamikor lesz-e újabb hololkauszt, háború, barbárságok....senki sem tudja.....sztem biztos...lesz !

kvadrillio 2015.06.06. 21:15:44

@kvadrillio: ...hiszen most is többfelé folyik háború....

kvadrillio 2015.06.06. 21:25:53

Matematika, csillagászat
Illusztráció al-Bírúni Kitáb at-tafhím c. művéből, amely a hold fázisait mutatja be. A kép alsó részén a felirat: „Miért növekszik és csökken [a hold] fénye, amíg más csillagok nem viselkednek így, megfigyelték és nem értették a mikéntjét, hiszen egy csillagnak saját fénye van.”

Sok tudományos szakkifejezés arab, később perzsa nyelv közvetítésével jelent meg az európai tudomány szótárában, például alkímia, algebra, alkohol, de az amulett, karát, zenit szavaink is innen erednek.

Az arab tudósok a matematikában a hindu számokat használták és fejlesztették tovább, tőlük vették át a tízes számrendszer használatát, a helyiértéket, és a nulla mint számjegy fogalmát. A helyiértéket a hinduk maguk is nyugatról hozhatták, esetleg Alexandriából, az azonban bizonyosnak tűnik, hogy a babilóniak már jóval előttük helyiértékes számításokat végeztek.

Az első jelentős matematikus tudós, Abu l-Vafá (?–998) felfedezte a trigonometriát, szinusz és tangens táblázatokat készített.[9]

A csillagászat különösen nagy szerepet játszott az arab tudományok terén. Néhány csillag neve, például a Vega, Betelgeuse, Rigel, Aldebaran arab eredetű, vagy a Ptolemaiosz-féle görög elnevezés arab fordítása. Az azimut (al-szumút), a nadír és a zenit (asz-szamt) szakkifejezések is arab eredetűek. [3]

Al-Bírúni (973–1048) a csillagászat filozófiai összefüggéseiről értekezett, kiszámította a föld méretét,[3] és a föld hosszúsági és szélességi köreit, három tizedesjegy pontossággal. Különböző fémek és drágakövek fajsúlyát is meghatározta. Al-Hajszammal (Alhazen) együtt kidolgozta a tudományos módszertan alapjait.

A Banu Músza („Músza fiai”) néven ismert testvérek, Muhammad, Ahmad és al-Haszan (kb. kora 9. században) híres csillagászok és asztrológusok voltak, akik al-Mamún kalifa közelében dolgoztak, és nagyban hozzájárultak az ókori művek arabra fordításához. Ők dolgozták ki a kúpok és ellipszisek matematikai alapjait, és ezeket csillagászati számításokra is felhasználták. Automatizált eszközök előállításával is foglalkoztak, amelyeket a Zseniális eszközök könyve (Kitáb al-hijal) c. művükben ismertettek. Ebben mintegy száz különös eszköz szerepel, amelyek többsége trükkös, zavarba ejtő feladatokat lát el kifinomult automatizmusok révén. Az általuk először leírt kúpos szelep máig a folyamatszabályozási rendszerek fontos eszköze. A visszacsatolás elvén működő szabályozóelem a mai modern eszközökben is megtalálható.

Szábit ibn Kurra (835–901) szábeus vallású fordító és matematikus Harránban, a mai Törökországban. Ismert volt a görög matematika és a csillagászat műveinek fordításáról, de gyakori volt, hogy ezeket kiegészítette saját munkáival. Legismertebb eredménye az exponenciális sor felfedezése volt, amivel megoldotta az úgynevezett sakktábla problémát.
Egy lap Muhammad ibn Músza l-Hvárizmi Hiszab al-Dzsebr v'al Mukabalah c. művéből

Muhammad ibn Músza l-Hvárizmi (kb. 8–9. század) perzsa matematikus, geográfus és csillagász volt. Ő tekinthető a legnagyobb matematikusnak az iszlám civilizációban. Ő vezette be az indiai számolási rendszert, az arab számokat, felfedezte a logaritmusokat, és bevezette a „0” fogalmát. Szintén indiai előzményekkel kidolgozta az algebra tudományát, módszereket vezetett be az egyenletek egyszerűsítése terén. Felhasználta az eukleidészi geometriát bizonyításaiban. Az algebra szó al-Hvárizmi munkájának címéből ered, a Könyv a helyreállításról (kiegészítésről), kompenzációról (Hiszab al-Dzsebr v'al Mukabalah). Az al-Dzsebr az eltört csontok helyrerakását is jelenti. [10]
Toledóban, 1067-ben készült asztrolábium

Al-Battáni (850–922) csillagász volt, aki csillagászati megfigyeléseivel mindössze 24 ívmásodperccel mérte el a napév hosszát. Részt vett numerikus táblázatok összeállításában, amivel például a toledói csillagászok megjósolhatták a Nap, a Hold és a bolygók mozgását az égen. Néhány Battani-féle csillagászati táblázatot később Kopernikusz is használt megfigyeléseihez. Battáni numerikus táblázatainak célja eredetileg Mekka földrajzi irányának pontos meghatározása volt az iszlám világ különböző helyszínein. Ez rendkívül fontos a muszlimok számára, hiszen ez határozza meg az ima irányát az istentisztelet során, azaz a kibla elhelyezését.

Ibn Szína (Avicenna) (908–946) orvos, csillagász, fizikus és matematikus volt Buharában, a mai Üzbegisztán területén. Amellett, hogy Az orvostudomány kánonja c. művét megírta, fontos csillagászati ​​megfigyeléseket tett, vizsgálta a fény tulajdonságait és arról értekezett, hogy a létező dolgok az energia különböző formáit vehetik fel. Hozzájárult a matematikai módszerek kifejlesztéséhez.

Al-Hajszam (Alhazen) (965–1040) egyiptomi tudós volt, aki több területen is alkotott, de elsősorban a csillagászat és az optika tárgykörben ért el kimagasló eredményeket. Gömblencsékkel végzett kísérleteivel a fényvisszaverődés szabályait vizsgálta, és a zenithez közeli csillagok látszólagos növekedésére adott magyarázatot. Optikai szótára számos későbbi európai tudós alapm

kvadrillio 2015.06.06. 21:28:32

@kvadrillio: ...alapműve lett. Kísérletező tudós volt, aki megkérdőjelezte az ókori görög művek, többek között a Ptolemaiosz-féle égi modell, illetve Galenusnak a látást érintő magyarázatait. Az uralkodó vélemény abban az időben Galénosz álláspontja volt, hogy a látás továbbítja a fényt a szembe, ezt a magyarázatot al-Hajszam kétségbe vonta. Vizsgálta a fénytörés hatásait, és javasolta, hogy a fénytörés és visszaverődés matematikáját összefüggésbe kell hozni a szem anatómiájával. Fizikusként meghatározta a Nílus vízhozamát.

Az-Zarkáli (1028–1087) andalúziai csillagász és matematikus volt, de elsősorban iparos, aki híres gyártója volt a csillagászati ​​eszközöknek. Kidolgozta egy nagyon pontos asztrolábium tervét, az ennek alapján készült eszközt még évszázadokig használták. Ő alkotta a híres toledói vízi órát, amely a város látványossága volt. Felfedezte a nap viszonylagos mozgását a többi állócsillaghoz képest, és ennek mértékéről nagyon jó becslést adott meg.

Omar Hajjám (1048–1131) költő és matematikus, aki kiszámította az év hosszát 5 tizedes pontossággal. Geometriai megoldásokat adott meg a harmadfokú egyenletek megoldásához. Kifejlesztett néhány másodfokú megoldóképletet, amit még ma is használnak. Nyugaton mint költő lett ismert.

Abu Abdalláh al-Idríszi (1100–1166) andalúziai utazó, térképész és földrajztudós rajzolt egy világtérképet Szicília keresztény királya számára. Földrajzi tanulmányokat írt az akkor ismert világ népeiről, klímájáról, iparágak nyersanyagairól.

A hajózás fejlődése és a birodalom térképészeti összeírása számtalan nagy pontosságú eszköz elkészítését kényszerítette ki. A csillagászati megfigyeléseket Al-Fazári (†790) által összeállított planiszférikus asztrolábium segítette, amelynek elvi felépítésén alapuló műszereket a legmodernebb időkig elterjedten használtak.

Naszír ad-Dín at-Túszi (1201–1274) perzsa (marágai) csillagász és matematikus, akinek életét a Dzsingisz kán és unokája, Hülegü által vezetett mongol támadások árnyékolják be. Túszi fontos módosítást írt Ptolemaiosz égi modelljeihez. Amikor ő lett Hülegü asztrológusa, lenyűgöző obszervatóriumot kapott, és hozzáfért a kínai technikákhoz és megfigyeléseikhez. Trigonometriai táblázatokat készített, és a bolygómozgások figyelembevételével az addigi legpontosabb csillagászati ​​táblázatokat állította össze. Egy három méter átmérőjű kvadránst is szerkesztett.

ÉS ...ŐKET GYILKOLJA MOST AZ USA (IS)!!!

kvadrillio 2015.06.06. 21:32:32

@kvadrillio: ...A 700-as évek végén Dzsábir felfedezte, hogy – ellentétben a matematikával és a csillagászattal – munkáját lényegében üres lappal kezdheti. Laboratóriumi eszközöket készített, és a víz desztillálásának módszerét fedezte fel. Alkimista volt, aki kiterjedt kísérleteket folytatott különböző vegyületek előállítása terén, módszerei a mai napig időtállónak bizonyultak. Sokáig neki tulajdonították a kénsav és más ásványi savak, valamint időnként az etanol felfedezését is, ám az ezeket bemutató Summa perfectionis magisterii-t nem ő írta, hanem az ő nevében alkotó, 13. századi Pszeudo-Geber.[12]

Dzsábir is kereste a módját, hogy megoldja az otthon és a munkahely mindennapi problémáit. Úgy tűnt, hogy megalkotta az első rozsdamentes vas és acél eszközöket. Kidolgozta a módját, hogy távolítsa el a bronz- és rézedények zöldes árnyalatát. Ruhafestékeket és vízszigetelő módszereket fejlesztett ki. Kifejlesztett egyfajta eltűnő tintát, amely különösen fontos volt a politikusok és katonai vezetők számára. A molekulák és atomok egy korai elméletével állt elő, amelyeket ugyan nem tudott bizonyítani, de ebben felfedezhető néhány hasonlóság a mai modern elméletekkel is. Új típusú hajfestékeket kísérletezett ki, és megpróbálta elméletileg magyarázni a mágnesség fogalmát. Kategorizálta a sókat, festékeket és a zsírokat.[11]

Megállapításait több mint 200 írásában (egy részüket saját titkosírásával) rögzítette, amelyek közül néhány megmaradt. Jelentős bizonytalanság van művei tényleges eredete és azok között, amelyeket tulajdonítottak neki.

Al-Madzsríti (†1007) igazolta a kémiai tömegmegmaradás elvét 900 évvel Lavoisier előtt.

Al-Kazvíni 1121-ben kiadott, „A bölcsesség egyensúlyának könyve” mérési technikák és egyensúlyok leírását tartalmazza, a mechanika, hidrosztatika tárgyköréből. Egyúttal tárgyalja a föld középpontja felé ható gravitációs erők elméletét.
Technika és technológia
al-Dzsazari vízkiemelő műve a 7. századból

A technológia fejlődése a kézművesség elterjedéséhez kötődik. A kereskedelmi útvonalak mentén a távoli vidékek termékeit igyekeztek feldolgozott állapotban továbbértékesíteni. Az illóolajok kivonása fontos iparággá fejlődött. A nyersolaj finomításának módját ar-Rázi A titkok titkának könyve c. művéből ismerhetjük meg...........GOOGLE: ARAB KULTÚRA, TUDOMÁNY.....:)
igen ! rohadt dolog, hogy emberek ölik egymás ezen a bolygón !!!!!

kvadrillio 2015.06.06. 21:34:22

....mert én.....unom már a zsidók állandó és folyamatos öntömjénezését ! :)

kvadrillio 2015.06.06. 21:38:55

@midnight coder: ...a..."mert ilyen a munkaerőpiac..."
ÁLLAMBÁCSITÓL FÜGG !

♔batyu♔ 2015.06.06. 21:51:02

Jól jellemzi ez a primitív ballibsit. Azt írja a faszfej:

"Sőt, már te vagy az "elvtárs", mert támogatod Paks2-t."

Ezt a barmot, dehogyis Paks2-t, a petróleumlámpát támogatom:))))

kvadrillio 2015.06.06. 22:01:43

NU...a SÖTÉTSÉG HATÁRÁN...MEL GIBSON...STORY4--TV....ÉRDEKESEBB TÉMA ENNÉL...:)))

Gest anyó férje 2015.06.06. 23:24:42

@Le Orme 2:
Egyes források szerint az USA-ban még az 1970-es években is végezték indián nők kényszersterililizálását. Ami már csak azért is hihető, hiszen akkor még sok államban voltak érvényben faji törvények

U.S. government coercive sterilization of Indian women and the poor in the 1970's

canadianliberty.com/?p=3876

Gest anyó férje 2015.06.06. 23:33:03

@Csingiz:
Col. Robert Bolling Sr. (1646–1709) was an Early American settler whose son, Robert Bolling Jr., was a Bush family ancestor. Bolling Sr. later had children with Jane Rolfe, the granddaughter of Pocahontas

en.wikipedia.org/wiki/Bush_family

kvadrillio 2015.06.07. 00:06:47

Kővári I. BenceMoral kombat
Az Európai Unió ma nem politikai szervezet.

Kővári I. Bence – 2015.06.06. 02:28

Ha az lenne, a közösség tagjaira rákényszeríteni kívánt döntéseit politikai érvekkel támasztaná alá, és nem pusztán a morálból próbálná levezetni. Ha a közelmúlt történéseit vesszük alapul, láthatjuk, hogy folyamatosan ez történik. A halálbüntetésről vita nem folytatható, mert immorális, hogy erről vitatkozunk.

A homoszexuálisokkal kapcsolatban ellenérzésnek helye nincs, hiszen erkölcsileg megvetendő, ha különbséget teszünk az emberek között szexuális irányultságuk alapján. A bevándorlókat be kell fogadnunk, hisz európaiságunk fokmérője a tolerancia, amellyel viseltetnünk kell minden embertársunk iránt származástól, kulturális-szociális különbségektől függetlenül.

Úgy látszik, az ,,európai értékek” kimerülnek a liberális alapelvekben. Ebben az ideológiai klímában rém könnyű nacionalistává, sovinisztává, fasisztává válni, hiszen a tolerancia a más véleményen lévőket – meglepő módon – továbbra sem érheti utol. Ellenérzésnek helye egész egyszerűen nincs, párbeszédet folytatni a problémákról csak nonszensznek bélyegzés terhe mellett szabad. Aki ezt (hasonlóan a kormány nemzeti konzultáció-jához) megpróbálja, csak demagóg lesz és szakmaiatlan. Igen ám, de ha nem egyeztet a társadalommal, akkor minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy önkényesen kormányoz, mi több, diktatúrát épít.

Az Európai Unió ma nem politikai szervezet. Ha az lenne, a magasztos eszmék hangoztatásán, az ideológiagyártáson és a moralizáláson túl megengedné, hogy az emberek érdekei becsatornázódjanak a döntéshozatalba. Ehhez két dologra lenne szükség. Az első annak a ténynek az elfogadása, hogy sokkal több és erősebb előítélet van ma jelen Európa társadalmaiban, mint hinnénk. Természetesen az előítéletesség önmagában nem lehet erény, azonban az előítéletek felszámolása az identitás sérülésével kéz a kézben jár. A második feltétel abból az önelégült pozícióból való kilépés, hogy Európa a jelenleg összetákolt eszmerendszerével elérte az emberi civilizáció legmagasabb fokát, és bármilyen vélekedés, amely szembeszegül az európai gondolkodás aktuális főáramával, csakis téves lehet.

Az Európai Unió ma nem politikai szervezet. Ha az lenne, képes lenne erőt felmutatni. Erre lett volna szükség az ukrán válságban is, jobb híján maradt itt is a moralizálás a cselekvés helyett. A morális szempontok hangsúlyozása önmagában nem ad legitimációt senkinek. Politikai problémákra politikai választ kell adni. Mivel ez nincs meg, nem csodálkozhatunk, ha az emberek kiábrándulnak a politikából, és nem jogi értelemben megszűnnek állampolgárok lenni. Korábbi érzelmeik helyére nem kerül más, mint a politika megvetése, bármilyen színű elit folyamatos kritizálása-kifigurázása, az állandó ironizálás, a szarkazmus, és végül minden korábbi, közösségileg konstruktív hajlamukat elhajítva apolitikussá válnak.

Az Európai Unió ma nem politikai szervezet. A látszatát azonban profi módon tartja fenn. Át- és végeláthatatlan szakpolitikák rengetege, kis mélyítés itt, kis bővítés ott. Ha probléma van, jobb esetben rendelkezésre áll egy újonnan létrehozott forrás, csak tegye a dolgát mindenki, és részesülhet minden jóból. Ha meg nem, akkor a legrosszabb esetben elcsattan egy pofon Junckertől, megjelenik egy jelentés Tavarestől. Na bumm.

Az Európai Unió ennek ellenére ma nem politikai szervezet. Ma csupán önjelölt lelkipásztorok köre a húsosfazék körül. Lassan világossá válik, hogy önjelölt lelkipásztorokkal az élen nem lehet versenyképes Európát építeni.

ÜGYES ÍRÁS ! EGYETÉRTEK !
"Az Európai Unió ennek ellenére ma nem politikai szervezet. Ma csupán önjelölt lelkipásztorok köre a húsosfazék körül. Lassan világossá válik, hogy önjelölt lelkipásztorokkal az élen nem lehet versenyképes Európát építeni. " :)

Csingiz 2015.06.07. 00:28:17

@Gest anyó férje: Köszi, ezt nem tudtam. Persze ettől nem lesz native american...

kvadrillio 2015.06.07. 00:38:59

A bőkezű adományért cserébe szemet hunytak Clintonék
Újabb kínos fejezet a demokrata jelölt múltjában

Tóth Loretta – 2015.06.05. 16:10
Dollármilliókkal gyarapodott a Clinton Alapítvány svédországi adománygyűjtő kirendeltsége, miközben Stockholm azért lobbizott a Hillary Clinton vezette amerikai külügyminisztériumnál, hogy ne szankcionálja Svédországot az Iránhoz fűződő üzleti kapcsolatai miatt.
A jövőre esedékes amerikai elnökválasztás messze legesélyesebb versenyzőjének úgy tűnik, ismét kínos körülmények között befolyó adományokkal kell elszámolnia. A The Washington Times című konzervatív napilap megbízható forrásokra hivatkozva ugyanis megírta, hogy a Clinton Alapítvány svédországi kirendeltsége, a William J. Clinton Foundation Insamlingsstiftelse nevű alapítvány huszonhatmillió dollárnyi adományt gyűjtött össze, miközben a svéd vezetés erősen lobbizott a Hillary Clinton vezette amerikai külügyminisztériumnál, hogy elkerüljenek egy esetleges büntetőintézkedést a Svédország és Irán közötti aktív üzleti kapcsolat miatt.

A lap szerint az amerikai külügyminisztérium etikai illetékesei sohasem vizsgálták meg az alapítvány működését, holott annak egyik legnagyobb adományozója a svéd kormány által felügyelt lottóvállalat volt. Bár a stockholmi amerikai nagykövetség figyelmeztette Washingtont, hogy Svédország erősíti gazdasági kapcsolatait Iránnal - ami alááshatja a Nyugat arra irányuló erőfeszítéseit, hogy meghiúsítsa Irán vitatott nukleáris programját -, a diplomáciai tárca vezetőjének csapata elutasította, hogy svéd cégeket feketelistára vegyen. Közben pedig folyamatosan érkeztek a svéd adományok az alapítványhoz.

„Svédország nem támogatja az Irán elleni szigorúbb pénzügyi szankciókat”, és úgy véli, hogy a további szigorítás „kárt okozhat a svéd exportnak” - olvasható az egyik nyilvánosságra hozott táviratban, amelyet a nagykövetség küldött 2009-ben Washingtonba.

Ettől függetlenül az amerikai hírszerzés tudomására jutott, hogy Svédország második legjelentősebb munkaadója, az Ericsson AB telekommunikációs óriás olyan technoló­giát adott el Iránnak, amellyel nyomon lehet követni a mobiltelefonokat, és amelyet az Iszlám Köztársaság titkosszolgálata is hasznosíthatott.

A 2016-os amerikai választásokon a demokraták legnépszerűbb elnökjelöltjének számító Hillary Clintonnak a külügyminisztériumból történt 2013-as távozásáig az alapítvány svéd kirendeltsége több millió dollárnyi adományt gyűjtött össze a jótékonysági tevékenységéhez, Bill Clinton pedig hétszázötvenezer dolláros fellépési díjat kapott egy beszédéért az Ericssontól.

hmmm...hmmm....és nálunk több mint 83.000 kamu-alapítvány él jól hasonlókból.....NEM KELLENEK AMERIKAI MIN TÁJÚÚÚ...ALAPÍTVÁNYOK !+!! A TÁRSADALOM ÉLETSZÍNVONALÁT KELL EMELNI !!!!!

Csingiz 2015.06.07. 00:50:46

@midnight coder: Ez mind nagyrészt igaz, bár mondjuk én nem nevezném Kelet Svájcának azt az országot, ahol törvény bünteti a zsidó férfi és a nemzsidó nő közti nemi kapcsolatot. Voltak köztünk hősök, és voltak gyávák, voltak tolvajok és gyilkosok is. Ezeket mind meg kell nevezni, és nem letudni az egészet azzal, hogy "megszállás és kész".
A másik dolog, hogy szerintem szerencsétlen dolog más országok történelméhez hasonlítani a miénket. Egyrészt nem is értjük rendesen, hogy ott mi folyt, másrészt legyen az az ő bajuk, ha mondjuk náluk négereket lincselnek meg.
Van itt még valami, ami gyakran előjön: hogy mi mai magyarok valahogy bűnösek lennénk a múltunk miatt. Természetesen ez egy teljes marhaság, ez értelmezhetetlen. Mi nem vagyunk, nem lehetünk felelősek a múltban elkövetett bűncselekményekért, de: felelősek vagyunk azért, ahogy erről a múltról most beszélünk.

kvadrillio 2015.06.07. 01:20:22

A csapból is ez folyik, de palackozva prémiumtermék.

Fotó: Stiller Ákos

A Szigetközi Friss Víz márkanéven futó termék elnyerte a brüsszeli székhelyű Monde Selection minősítőtől a Nagy Aranyéremnek nevezett díjat, a szénsavas és a mentes kategóriában egyaránt. Ez a díj a Szentkirályi egykori elismeréséhez hasonlóan szintén megosztja kissé a szakmai közvéleményt, a komolyságáról bővebb elemzést itt olvashat.

A brüsszeli szervezettől kapott fényes érem marketingértéke azonban jó lökést adhat a Panta Aquának. Kínában például biztosan nem tudják, hogy a Mosonmagyaróvár melletti Feketeerdő kútjai Európa melyik szegletében bújnak meg, az azonban meggyőzheti őket, hogy ez egy európaiak által bevizsgált, és tényleg tiszta víz. A Monde Selectiont ért kritikák ellenére ugyanis azt senki sem kérdőjelezi meg, hogy a szervezet a hozzá benevezett italokat alapos laborvizsgálatnak veti alá.

A vízkészlet Klauser Róbert elmondása szerint irdatlan mennyiségű, még egy kínai rohamot is kibírna, hiszen egyetlen kút termelése önmagában biztosítani tudná Magyarország vízfogyasztásának 2,5-szeresét. Most két kút működik, de összesen nyolcat fúrtak, így akkor sem esnének kétségbe, ha egyszerre kínaiak tízmilliói kattannának rá a nedűre. A palackozóüzemnek is rengeteg fölös kapacitása van, a cég tavaly csupán 600 ezer palack vizet adott el, tehát meglehetősen kis szereplő az egyébként öldöklő versennyel jellemzett vizes piacon. „Mi nem a Szentkirályi példáját követjük, nem is abban a ligában játszunk, prémiumterméket készítünk egy viszonylag szűk piaci keresletre” – mondja a kereskedelmi igazgató. A tervek megvalósításához ennek ellenére is folyamatos befektetésekre van szükség, Mosonmagyaróvár azonban tőkeemelések formájában egyelőre mindig állta a számlát.
Volt már ilyen, csak épp forrásvíznek akarták eladni a csapvizet

A mosonmagyaróváriak előtt már többen is belefogtak abba, hogy palackozott csapvízzel piacra lépjenek, azzal az alig elhanyagolható különbséggel, hogy ők nem osztották meg a vásárlókkal a víz forrását. Pár éve Nagy-Britanniában a Tesco és az Asda láncok is szuperolcsó saját márkás szénsavmentes vizeket dobtak piacra – amiket közvetlenül az Evian és Perrier vizekkel egy polcon kínáltak. A címkékről azonban valahogy lefelejtették, hogy e vizek pedigréje sokkal szegényesebb, mint nagyon menő társaiké. Mindössze annyi volt bennük a figura, hogy a vezetékből jövő „igazi” csapvízhez képest sokkal jobban megszűrték – bár erre a vezetékes szolgáltatók szerint egészségi szempontból semmi szükség nincs. Ezeket a vizeket jellemzően „bio” jelzővel vagy „csak víz, semmi más” beetető szöveggel látták el, esetleg francia származásukat próbálták bizonygatni, vagy a Tesco „bestseller” címkét ragasztott a palackra, és részükről ezzel le is volt rendezve az üzlet tájékoztatási, kommunikációs része.

Egy kétliteres palack vizet 17 pennyért (mostani árfolyammal számolva 70 forintért) árultak, ami jelentős árelőny a 88 pennyért (380 forintért) kínált kétliteres üveg Eviannal vagy a 69 pennys (durván 300 forintos) Highland Springgel, nem is beszélve az egy fontért (430 forintért) vesztegetett 750 milliliteres Perrier-vel szemben.

A forgalmazók később persze kénytelenek voltak beismerni a stiklit, az Asda például azzal védekezett, hogy még így is jobban jön ki a vevő, mint ha vásárolt volna konyhai vízszűrőt és azzal tisztítaná a csapvizet. A két hiperlánc ezekkel a vizekkel ráadásul saját közepesen olcsó – 42-45 pennys, azaz 185 forint körüli – Tesco Ashbeck és Asda Eden vizeinek is alaposan betett.

Nemcsak a kereskedőknek, de a gyártóknak is beugrott, hogyan lehetne letarolni az alsó kategória piacát. A Coca-Cola is elcsábult 2004-ben, amikor kijött Dasani fantázianevű palackozott vezetékes vizével – ráadásul nem is aprózták el, egyből a prémiumkategóriába durrantották. Ausztráliában is sztori volt, amikor több gyártó is beismerte, hogy Sydney vízhálózatából töltik a „bio”, „tisztított” és hasonló vevőfogó jelzőkkel ellátott Aqua Pura, Mizone, Noble Pureau ivóvizes palackjaikat, amelyeket aztán a legnagyobb hiperláncokban – mint a Coles, a Woolworths, a Franklins és az IGA –, valamint a benzinkutaknál és kisboltok tömegeiben árultak.

Voltak, akik szűrt esővizet próbáltak eladni forrásvízként. A 180 ezer százalékos felárnak – amit ezek a láncok szakítottak – persze nehéz ellenállni. A bukta után – a britekhez hasonlóan – ők is az „ultratisztasággal” védekeztek, és „értéknövelt víznek” nevezeték egyszerű termékeiket.
Eladják a magyar csapvizet – jó drágán
Propeller tegnap, 06:37 15 hozzászólás

A mosonmagyaróvári önkormányzat külön céget gründolt az értékesítésre, állítólag természeti kincsen ül a város, jöhet még a kínai export is – írja a hvg.hu.

Az önkormányzat 2011-ben adta áldását a tulajdonában lévő vízközmű-társaság vállalkozó szellemű vezetőinek arra a tervére, hogy az ivóvizet palackozni kezdjék.

A termék pedig, amiről szó van, nem ásványvíz, hanem hivatalos besorolása szerint ivóvíz, vagyis ugyanabból a kútból jön,

kvadrillio 2015.06.07. 01:21:58

@kvadrillio: .. vagyis ugyanabból a kútból jön, amely a Szigetközben 74 ezer háztartás vízellátását biztosítja – olvasható a lap cikkében.

Klauser Róbert, a Panta Aqua Zrt. kereskedelmi vezetője azt mondta, olyan minőségben jön a víz, hogy a hálózat közvetlenül a palackozóra vannak kötve.

Ugyanabból a vízből, amiben a helyiek mosnak, vagy amivel lehúzzák a vécét, Budapest szívében, a turisták által kedvelt és méltán híres Gerbaud cukrászdában például 890 forintért adnak 2,5 decilitert.

A Szigetközi Friss Víz márkanéven futó termék elnyerte a brüsszeli székhelyű Monde Selection minősítőtől a Nagy Aranyéremnek nevezett díjat, a szénsavas és a mentes kategóriában egyaránt.

A vízkészlet Klauser Róbert elmondása szerint irdatlan mennyiségű, még egy kínai rohamot is kibírna, hiszen egyetlen kút termelése önmagában biztosítani tudná Magyarország vízfogyasztásának 2,5-szeresét. Az exportnak pedig nagy lökést adhat az elért díj és az, hogy a minőséget és bevizsgálást senki sem kérdőjelezi meg.
Itthon, csapvíz, mosonmagyaróvár

kvadrillio 2015.06.07. 01:24:17

Magyaros furfang vagy mesés kincs? Eladjuk a csapvizet – jó drágán

2015. június 03., szerda, 06:30 Utolsó frissítés: 14 órája

Szerző: Torontáli Zoltán

Címkék: víz; ivóvíz; Mosonmagyaróvár; Monde Selection; Szigetközi Friss Víz; Panta Aqua;
Kinyomtatom Elküldöm

Amikor egy mosonmagyaróvári háztartásban lehúzzák a WC-t, ugyanaz a víz folyik, mint amit Budapest egyik legdrágább kávéházában a vendégeknek felszolgálnak – poharanként 890 forintért. Amit helyben a csapból engedve isznak az óváriak, az a fővárosi Gerbaud cukrászdában 7600-szor, vagy akár húszezerszer drágább. A mosonmagyaróvári önkormányzat külön céget gründolt az értékesítésre, állítólag természeti kincsen ül a város, jöhet még a kínai export is.

Emlékszik még a Szentkirályi ásványvíz kezdeti történetére? A sztori nagyközönség előtt ismert része úgy indult, hogy egy jó Kecskemét környéki vízbázisra épülve kitalálták a márkát, majd megnyertek vele egy olyan nemzetközi versenyt (Aqua Eauscar), amelynek komolyságát ugyan sokan kétségbe vonták, a marketingértéke azonban nagy lökést adott a vállalkozásnak. A Szentkirályi a következő években heves árversenyben gyakorlatilag letarolta a magyar piac felét, és tulajdonosa sok év jelentős profittermelése után csak nemrég jutott oda, hogy a nemzetközi terjeszkedés miatt részben meg kellett válnia a cégétől.

Első látásra most valami kísértetiesen hasonló történik a mosonmagyaróvári csapvízzel. Igen, a csapvízzel, hiszen az a termék, amelyről szó van, nem ásványvíz, hanem hivatalos besorolása szerint ivóvíz, vagyis ugyanabból a kútból jön, amely a Szigetközben 74 ezer háztartás vízellátását biztosítja. Az önkormányzat 2011-ben adta áldását a tulajdonában lévő vízközmű-társaság vállalkozó szellemű vezetőinek arra a tervére, hogy az ivóvizet palackozni kezdjék. „Olyan tisztaságú a víz, hogy a kutak közvetlenül rá vannak kötve a palackozóra, és semmilyen előkészítést nem kell vele végezni” – mondta a hvg.hu-nak Klauser Róbert, a Panta Aqua Zrt. kereskedelmi vezetője. Ez ugyanis a cég, amely a vízközmű leányaként a kereskedelemmel foglalkozik.

Szénsavas és mentes Szigetközi. Mindkettő Nagy Aranyérem-nyertes.

Fotó: Stiller Ákos

Van tehát a víz, amely bármely mosonmagyaróvári háztartásban a csapból folyik (nota bene, ezzel mosnak, és vélhetően még a WC-t is ezzel öblítik), de ugyanezt palackozva csak bizonyos éttermekben lehet megkapni, jó drágán. Ez ugyanis prémiumtermék, eleve annak találták ki. Budapest szívében, a turisták által kedvelt és méltán híres Gerbaud cukrászdában például 890 forintba kerül belőle 2,5 deciliter – büszkén feszít az étlapon a hasonló árfekvésű San Pellegrino és Evian mellett. Webshopja is van már a cégnek, ahol 10 liter vizet (20 palackban) 3400 forintért lehet megvásárolni, vagyis literenként 340 forintért is hozzá lehet jutni. „Budapesten tudjuk a vizet kiszállítani, de tervezzük, hogy a szolgáltatási területet ősztől kiterjesztjük” – mondja Klauser Róbert.

A mosonmagyaróváriak persze ennél sokkal szerencsésebbek, ők egy köbmétert – 1000 litert – vehetnek 476 forintért, vagyis potom 0,47 forintot fizetnek egy literért (ugyanez az egy liter a Gerbaud-ban: 3560 forint, vagyis durván 7600-szoros az árkülönbség). Sőt, ha nagyon szigorúan számolnánk, a mosoniak valójában csak 0,17 forintért ihatják a vizet (ekkor húszezerszeres árkülönbségről beszélhetünk), hiszen az általuk fizetett díjban 0,3 forint a szennyvízdíj.

A víz kereskedelmi (és nem közműrendszerben adott) árának értékeléséhez figyelembe kell venni azt is, hogy a Panta Aqua szigorúan PET-palack-ellenes, a nemes nedűt kizárólag üvegben hozza forgalomba, szakmai megfontolások alapján. A PET-palackban ugyanis a víz algásodhat, illetve a műanyag használata potenciálisan környezetszennyező. A költségekhez tehát hozzátartozik a göngyöleg kezelése, az üvegpalackok garantált visszavétele (internetes rendelés esetén visszaszállítása) is. Amíg egy rekesz üveg körülbelül 15-ször meg nem fordul, addig csak befektetési fázisban van a társaság, a rekesz összköltsége csak ekkortól térül meg, igaz, onnan kezdve már termeli a profitot.

kvadrillio 2015.06.07. 01:31:02

@kvadrillio:

Adatlap
Képek (10)
Étlap
Értékelések (7)
Kapcsolat

Gerbeaud Cukrászda

Budapest központjában, a Vörösmarty téren a Gerbeaud több mint 150 éve jelenti azt, amit cukrászatnak, cukrászdának hívunk.

Világhírnevét annak is köszönheti, hogy kreatív cukrászai a tradíció ápolása mellett mindig új termékekkel, süteményekkel lepik meg a vendégeket.

A cukrászok generációról generációra adják át a tudást, értő kezek vezetik azt a sok-sok tanulót, akik minden évben ebből az igazi műhelyből indíthatják életüket. Műhely. Talán az egyik legjobb szó a Gerbeaud-ra. Egy profi csapat, ahol értik és értékelik egymás munkáját.

Filozófiánk lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű friss, alapanyagokból kézműves jelleggel dolgozunk. Célunk, hogy egyedi, esztétikus, hazánkban ritkaságnak számító süteményeket is kínáljunk vendégeinknek a tradicionális magyar termékek mellett. Feladatunknak tekintjük, hogy az ínyencségekre fogékony közönséget megismertessük új ízekkel, textúrákkal és segítsük felfedezni a minőségi jó terméket. Törekszünk arra is, hogy a gazdag múlttal rendelkező magyar cukrászat ízeit és termékeit újjáélesszük és modern formába öntsük a mai ízlésnek és alapanyagoknak megfelelően. Az újítások nem jelentik szakmai múlt elvetését, sőt abból építkezünk a jövőnek. Az új technológiák, alapanyagok, eszközök, formák, felszerelések, gépek alkalmazása azonban elengedhetetlen.

Desszertjeinkkel az összes érzékszervet szeretnénk kényeztetni. Mint szinte minden esetben, a süteményeknél is nagyon fontos az első impresszió, így nem csak kulináris, hanem esztétikai élményt is kívánunk termékeinkkel nyújtani.

A Gerbeaud Cukrászda kínálatában a klasszikus Dobos torta, Esterházy torta és Gerbeaud szelet mellett, olyan kulináris gyönyöröket okozó termékek is megjelentek a pultban, mint a Csokoládé – kókusz szelet, Narancsos-karamell szelet, Royal csokoládé vagy az újragondolt Feketeerdő XXI. század.

Az örökké megújulni tudó klasszikusként alkotunk új izgalmas készítményeket melyek megfelelnek a mai ízlésnek, könnyedek és elegánsak is.

Merünk édeset álmodni!

Képek
Összes kép megtekintése →

Restaurantgerbeaudcukraszdabudapestpicture135092 std
Restaurantgerbeaudcukraszdabudapestpicture235093 std
Restaurantgerbeaudcukraszdabudapestpicture335094 std
Restaurantgerbeaudcukraszdabudapestpicture435095 std
Restaurantgerbeaudcukraszdabudapestpicture535096 std
Restaurantgerbeaudcukraszdabudapestpicture635185 std

7 értékelés
Írjon egy értékelést →
Az összes (7) értékelés megtekintése →
Konyha
Kiszolgálás
Hangulat
0 látogató ajánlja ezt az éttermet
vasárnap 19 május 2013

When I visited Budapest recently, I visited Gerbaud patisserie. It had a wonderful reputation. Unfortunately, inspite of the great atmosphere, to my greatest dismay the icecream was a disgrace. I shall definitely not be returning to this overpriced travesty.
Anonymus
Konyha
Kiszolgálás
Hangulat
szombat 04 augusztus 2012

The best place ever to have a great super-neat lunch. Friendly personell, good service and the most delicious icecreames and cakes one could possibly imagine!
Anonymus
Konyha
Kiszolgálás
Hangulat
péntek 30 december 2011

Hihetetlenül gyönyörű, patinás környezet, mintha egy másik világba csöppenne az ember a rohanó hétköznapokból.
A süteményeknek már a látványa is fenséges, hát még az ízük!
A vendégnek itt úri dolga van!
Fenyvesi Nóra
:O)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Gyűrött Papír 2015.06.07. 02:20:57

@Tiszteltetem Brüsszelet: Ilyenkor jókat kuncogsz magadban, vagy fullba nyomod?
Annyiban megérné a feljelentést, hogy arca lenne.

ebella 2015.06.07. 03:40:17

A kevesebb sokkal több lenne. Mindenki unja a zsidók követelőzését holokauszt ügyben, És lassan a zsidókat is mindenki újra utálni kezdi ugyanazért. Kinek jó ez?

ebella 2015.06.07. 03:44:04

@midnight coder: Akkor például a tótoknál miért 336 euró a minimálbér, nálunk miért 230? Ők teli vannak nemzeti vállalatokkal?

conchita 2015.06.07. 06:44:21

@Tiszteltetem Brüsszelet: Azt hiszem írok egy levelet a BRFK-nak, vizsgálgassák ezt a holocaust tagadást.
Meg néhány zsidó szervezetnek is. Vannak ügyes módszereik amivel kiderítik az illető személyazonosságát, aztán megy egy névtelen levél az NAV-nak, ami egy vagyonosodási vizsgálatba torkollik.
Adózásügyileg 100 százalékosan rendbe vagy? Mert ha nem, én fosnék a helyedben.

conchita 2015.06.07. 06:45:15

@ebella: A kevesebb sokkal több lenne. Mindenki unja a magyarok követelőzését Trianon ügyben, És lassan a magyarokat is mindenki újra utálni kezdi ugyanazért. Kinek jó ez?

conchita 2015.06.07. 06:46:55

@maxval bircaman szerkesztő: Ja. Akkoriban bevándorlási hivatal sem volt.

Conchobar 2015.06.07. 07:05:37

@conchita: "A kevesebb sokkal több lenne. Mindenki unja a magyarok követelőzését Trianon ügyben" - Majd ezt akkor, ha a környező országokra rá lesz kényszerítve Trianon gyásznapként említése. A magyarországi zsidóságnak asszimilálódnia kellene, a holokausztot száműzni a családtörténetbe (és akkor eltűnne az antiszemitizmus, már ha létezik egyáltalán). Persze, meg is maradhat a magyarországi zsidóság különállása, de semmiképp nem szabadna a zsidó hagyományt, szenvedéstörténetet a többségre erőltetni, mert a kisebbség soha sehol nem tudta asszimilálni a többséget

Visceroid 2015.06.07. 07:13:33

"Nagyon beteg nemzet az amelyik ilyet megenged."

Mondjuk szerintem Németországban simán be tudnák vezetni. De bármely más igazi Európai országban is. A német, angol, osztrák, dán, stb beteg nemezetek?

Conchobar 2015.06.07. 07:19:48

@Csingiz: " Mi nem vagyunk, nem lehetünk felelősek a múltban elkövetett bűncselekményekért, de: felelősek vagyunk azért, ahogy erről a múltról most beszélünk" - 70 éve lettvége. Nem beszélni kéne, hanem lezárni végre. Egy kivételével az összes egykori hadviselő nemzet túl tudott lépni egykori szenvedésein, az az egy nép viszont még mindig az egykor volt dolgokról akar beszélni. Azokban az eseményekben résztvevőkből már csak hírmondó maradt, a mai kor gyermekétől már nagyon távol vannak a 70 évvel ezelőtti események, a mai kor gyermeke már egészen más valóságban él, mint a 70 évvel ezelőttiek. A mai kor gyermeke olyan valóságban él (legfőképpen Gáza, Palesztína), amely nem teszi lehetővé számára, hogy a zsidóságot üldözött, mártírnemzetnek lássa

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 07:20:28

@ebella:

"Mindenki unja a zsidók követelőzését holokauszt ügyben, És lassan a zsidókat is mindenki újra utálni kezdi ugyanazért."

Nem lassan. Máris.

"Kinek jó ez?"

Ezt komolyan kérdezed? Azoknak a megélhetési zsidóknak jó, akik a holokausztból élnek meg igencsak magas színvonalon. Ők érdekeltek az antiszemitizmus fenntartásában, vagy ha épp nincs, akkor felélesztésében és szításában. Hiszen akkor lehet ajvékolni, rettegni, és újabb elönyöket és pénzeket kicsikarni a kormányokból. Akkor lehet - ahogy most nálunk történik - agymosásnak allávetni a leendő értelmiséget, miszerint a zsidó szép és jó, és természetesen érinthetetlen, bírálhatatlan.

Mindeközben a zsidóság túlnyomó többségét kitevő rendes, tisztességes, a holokausztipart maguk is unó és megvető zsidókon csattan az ostor, mert az emberek utálata elsősorban rajtuk csapódik le, hiszen ők vannak többségben.

Brumm Brumi 2015.06.07. 07:21:18

Képzeljük el egy pillanatra az elképzelhetetlent.

Azt hogy megjelenne a jeruzsálemi Héber egyetemen Magyarország nagykövete.A helyi rektorral karöltve.
És bejelentenék hogy cserében a budapesti holokauszt oktatás bevezetéséért mától kezdve a zsidóság nem áldozati, hanem a "másik" nem éppen dicsőséges szerepe a XX.század Magyarországán, a bolsevizmustól az SZDSZ-ig, a kun béláktól a számuelykig, a rákosi, gerő eisenberger benjáminoktól a pető invánkákig, az AVÓ-tól az AVH-ig...kötelező tantárgy, annak sikeres abszolválása nélkül senki számára nincsen diploma, a tananyag máris készen van, Budapesten kidolgozták, tessék a múlttal és a jelennel szembenézni.

Mi törne ki erre?

conchita 2015.06.07. 07:26:55

@Conchobar: A külhoni magyarságnak asszimilálódnia kellene, a Trianont száműzni a családtörténetbe (és akkor eltűnne a magyarellenesség, már ha létezik egyáltalán). Persze, meg is maradhat a külhoni magyarság különállása, de semmiképp nem szabadna a magyar hagyományt, szenvedéstörténetet a többségre erőltetni, mert a kisebbség soha sehol nem tudta asszimilálni a többséget.

Conchobar 2015.06.07. 07:34:21

@conchita: "de semmiképp nem szabadna a magyar hagyományt, szenvedéstörténetet a többségre erőltetni, mert a kisebbség soha sehol nem tudta asszimilálni a többséget." - Mi ez a baromság? Semmit nem erőltetnek a magyarok más népekre (ideértve a magyarországi zsidóságot is).

Conchobar 2015.06.07. 07:39:14

@conchita: "A külhoni magyarságnak asszimilálódnia kellene, a Trianont száműzni a családtörténetbe (és akkor eltűnne a magyarellenesség, már ha létezik egyáltalán)" - És mi ez a másik baromság? Nincsen olyan mérvű magyarellenesség, amely indokolttá tenné az emlegetését. A magyarság egyáltalán nem akar az üldözött szerepkörében tetszelegni, a magyarellenesség egyáltalán nem olyan úton-útfélen hangoztatott körülmény, mint az antiszemitizmus

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 07:42:56

@Conchobar:

"A mai kor gyermeke olyan valóságban él (legfőképpen Gáza, Palesztína), amely nem teszi lehetővé számára, hogy a zsidóságot üldözött, mártírnemzetnek lássa"

Ez igaz, de az a másik szélsőség is durva túlzás, amely a zsidókat állítja be a Közel-Kelet problémái okának.

Tudomásul kell venni és el kell fogadni, hogy Izraelnek joga van létezni, továbbá joga van ahhoz, hogy gondoskodjék saját biztonságáról az ellenséges, őt a Föld színéről eltörölni akaró arab/iszlám környezetben. Nincs értelme, vagy még inkább nem etikus Izraelt vádolni a palesztinok "irtásáért", amikor nap mint nap öngyilkos merénylők és házilag eszkábált rakéták fenyegetik az izraeli civilek életét. Azt sem érdemes feledni, hogy a Közel-Keleten Izrael egyszer sem indított háborút, minden alkalommal csak az őt érő fenyegetésre válaszolt.

Ahogy az sem etikus, sőt a hadviselés nemzetközi normáit is sérti, ahogy a palesztinok élő pajzsként civileket használnak, majd véres kardként mutogatják a lebombázott civil épületeket. Ahonnan támadást indítanak, az a támadás pillanatában legitim célponttá válik. Az már nem Izrael, hanem a támadó palesztinok felelőssége, hogy iskolákból, kórházakból, civil épületekből támadnak.

Sőt tetszik vagy nem, azt is el kell fogadni, hogy Izrael az ellene indított háborúkban megszállt területeket jogosan használja pufferzónaként. Elég vicces, amikor az arabok azon sírnak, hogy miután a megsemmisítés céljával megtámadták Izraelt, ám dugába dől a támadásuk, Izrael megszállta a támadó ország egyes területeit. A világ összes eddigi háborújában senki nem vonta kétségbe a megtámadott ország azon jogát, hogy elfoglalja a támadó egyes területeit - Izrael ugyan miért lenne kivétel?

Ettől persze még nem kell feltétlenül bedőlni annak, hogy az izraeli hadsereg a világ legetikusabb hadereje stb., de démonizálni sem kellene.

Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy az izraeli politikát ártatlan bárányok alakítják. Csak azt, hogy Izrael és a zsidóság nem egységesen bűnös vagy áldozat. Ahol rájuk fér a bírálat, ott szabad és kell is bírálni, de ettől ne váljunk elvakulttá és ne szidjuk/vádoljok őket ott, ahol nem bűnösök.

lezsír (törölt) 2015.06.07. 07:44:06

"Sokak szerint épp az mutatja, hogy szükség van erre az órára, ahogy a diákok reagáltak rá."

Hülyeség! Ha a tudományos szocializmust, marxizmus-leninizmust, munkásmozgalom és proletárdiktatúra története kurzusokra valaki húzta réfen a száját, akkor azt is értelmezzük úgy, hogy pont ezek miatt a deviáns elhajlók miatt volt mégis szükséges és helyes a politikai indoktrináció? Ostobaság!

"Kétségtelen tény, hogy a holokauszthoz hasonló szisztematikus népirtás nincs még egy a történelemben."

Erre azért nem vennék mérget a posztoló helyében. De többet nem írhatok, ugyanis nem akarok holokauszttagadás miatt évekre börtönbe kerülni.

És ez a lényeg. Ha a posztoló szerint "kétségtelen tény", ami ellen nincs helte bizonyításnak, érvelésnek, vitának, ez tiltott is törvényileg, akkor ez nem tudomány, hanem dogma. Vallásos dogma. Vizsgálni, megkérdőjelezni tilos. Ebben hinni kell, különben sittre kerülsz. Ilyen dogmának, politikai indoktrinációnak egyetemi tantárgy fedőnév alatt futni nem lenne szabad. Ez pont olyan, mint anno a marxizmus-leninizmus kurzusok voltak. Foximaxi egyetem. Csodás! Mondjuk egy katolikus egyetemtől másra nem is számítok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 07:48:08

@Brumm Brumi:

Érdekes elképzelés, érdemes lenne kipróbálni.

Azt persze ne kell figyelmen kívül hagyni, hogy ezeket a bűnöket egyes zsidó személyek és politikusok követték el, nem a zsidóság en bloc. Ezzel szemben a zsidóság elleni bűnök anno nem egyes zsidó személyeket, hanem milliókat értek.

A dolog másik oldala persze az, hogy a zsidók elleni bűnöket sem a magyarság en bloc, hanem csupán egyes magyar, német, román stb. személyek és politikusok követték el, így a kollektív bűntudat sulykolása a legundorítóbb gusztustalanság kategóriájába esik.

lezsír (törölt) 2015.06.07. 07:49:31

@PongLenis: elég csak a Tórát fellapozni, abban is van pár népirtás, amit a bosszú népe követett el más népek ellen, arányaiban messze borzasztóbb a holokausztnál, hiszen teljes populációkat irtottak ki. 100%-os népirtások. Lehet, hogy ez csak pár tízezres sokaságot jelentett az ókorban, de teljes népeket öltek le.
És a kollektív bűnösség elvét is előszeretettel alkalmazták már akkor is a bosszú népe tagjai.

lezsír (törölt) 2015.06.07. 07:53:44

@Tudományos libsizmus: ne csodálkozz, a kereszténység csak a judaizmus egy fiókvállalkozása, alapítva egy zsidó rabbi által, célja, hogy fogatlan oroszlánná tegye a többi népet
A kereszténység az egyik legnagyobb zsidó scam. A másik a kommunizmus.

Conchobar 2015.06.07. 08:00:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Sőt tetszik vagy nem, azt is el kell fogadni, hogy Izrael az ellene indított háborúkban megszállt területeket jogosan használja pufferzónaként." - Ha még csak pufferzónaként használnák, csakhogy azokba a 'pufferzónák'-ba zsidókat telepítenek/zsidók telepednek

Conchobar 2015.06.07. 08:08:23

"Elég vicces, amikor az arabok azon sírnak, hogy miután a megsemmisítés céljával megtámadták Izraelt, ám dugába dől a támadásuk, Izrael megszállta a támadó ország egyes területeit. A világ összes eddigi háborújában senki nem vonta kétségbe a megtámadott ország azon jogát, hogy elfoglalja a támadó egyes területeit" - Az arabok támadták meg a zsidókat? Úgy kezdődött a háborúság, hogy túl sok arab települt át Európából, kellett nekik a hely és a terület, ezért aztán elkezdték elüldözni a zsidókat, amit elunva a környező zsidó államok háborút kezdtek 1949-ben. (1956-ban és 1967-ben már valóban Izrael kezdte a háborút, 1973-ban viszont az arab államok).

Conchobar 2015.06.07. 08:11:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A világ összes eddigi háborújában senki nem vonta kétségbe a megtámadott ország azon jogát, hogy elfoglalja a támadó egyes területeit" - Lefordítva a mondataidat, tehát, te úgy gondolod, hogyha téged valaki megüt, akkor neked jogod van kirabolni a támadót

Brumm Brumi 2015.06.07. 08:24:58

És még valami mert az a baromságot már olvastam "érvként" az Indexen és máshol is:

"Sokak szerint épp az mutatja, hogy szükség van erre az órára, ahogy a diákok reagáltak rá. Előjöttek olyan gondolatok, mint a „Megbuktam holokausztból! :D”, illetve olyan is volt, akiben felmerült, hogy „holokauszttagadás-e” az aláírás megtagadása a tantárgyból. "

Vagyis mivel a diákok kiröhögték/lefikázták/kigúnyolták/tiltakoztak a tantárgy kötelező bevezetése ellen, ez arra vonatkozóan érv hogy igenis be kell azt vezetni.

Ellenben ha a diákok éppen ellenkezőleg, egyetértettek volna a bevezetéssel, akkor az Index@co most azzal érvelne hogy lám, a diákok is kérik a tantárgyat, hiánypótlás zajlik.

Mit lehet erre stílusosan mondani, Kohn bácsit idézem Ferihegyen: ügyes.

♔batyu♔ 2015.06.07. 08:33:01

@Conchobar: Végül is pontosan ugyanazt csinálják, ráadásul majdnem ugyanolyan módszerekkel amit velük és másokkal a németek.

Ha az ember megkérdezett egy németet, annak is természetes volt, hogy kell nekik az élettér, nagyon jól meg tudta magyarázni, miért kell a zsidók házait lerombolni, a zsidót elzavarni, vagy táborokba gyűjteni.

A zsidók pontosan annyira tartják magukat kiválasztott népnek, mint annak idején a nácik, tehát még az ideológiai alap is megvan.

♔batyu♔ 2015.06.07. 08:36:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Azt persze ne kell figyelmen kívül hagyni, hogy ezeket a bűnöket egyes zsidó személyek és politikusok követték el, nem a zsidóság en bloc. Ezzel szemben a zsidóság elleni bűnök anno nem egyes zsidó személyeket, hanem milliókat értek. "

Ez teljesen logikus, de ha valahol a kollektív, ráadásul több nemzedékre visszamenő bűnös szemlélete természetes, azok épp a zsidók.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.07. 08:38:44

@conchita:

Egész más volt a jogrend. Idegen földet elfoglalni pl. akkoriban JOGOS cselekedet volt.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.07. 08:44:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ott kezdődik, hogy Izrael eleve NEM folytat népirtást senki ellen. Ez egy fantázia.

Izrael lakosságának 20-25 %-a palesztín, ezek teljes jogú állampolgárok. A megszállt területeken meg 95 %. Ezek az emberek ott vannak évtizedek óta, gond nélkül.

Igen, létezik diszkrimináció a megszállt területeken, ez tény, de ezt népirtásnak nevezni abszurdum.

Az pedig végképp nem népirtás, hogy a katonai műveleteknek vannak civil áldozatai. Nem létezik olyan katonai művelet, melynek ne lenne, még a Krím tavalyi visszavételének is volt 2-3 civil áldozata, pedig az szinte békés akció volt!

cso zsi 2015.06.07. 08:47:29

2000 éves történelmük van? Mennyi idős az országuk?
100? Akkor ezért kell nekik a mienk is?
A pufferzónáról csak ennyit: occupiedpalestine.files.wordpress.com/2013/06/israel-palestine_map_19225_2469.jpg

Conchobar 2015.06.07. 08:53:05

@maxval bircaman szerkesztő: "Az pedig végképp nem népirtás, hogy a katonai műveleteknek vannak civil áldozatai" - Az se népirtás ugye, ha az áldozatok döntő többsége fegyvertelen civil (ezek 1/4-e 13 évnél fiatalabb). Mivel csak a kuruc.info írt róla, ezért csak arra hivatkozni ("Egy kiszivárgott ENSZ-dokumentum palesztin gyermekek tömeges legyilkolásával vádolja Izraelt" Forrás: kuruc.info/r/4/144165/ kuruc.info/r/4/144165/).

Conchobar 2015.06.07. 08:56:45

@maxval bircaman szerkesztő: Gáza tavalyi bombázása, Vietnam napalmozása,Hirosima és Nagaszaki, Drezda, Hamburg, Coventry és London bombázása is mind-mind békés hadművelet volt, amelynél nem a civil lakosságot próbálták irtani és terrorizálni, ugye?

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.07. 08:59:32

Örülök hogy megérkeztek a házmesterek...:)))

Bátran tegyétek meg a feljelentéseket ahol csak akarjátok..:)

♔batyu♔ 2015.06.07. 09:01:04

@maxval bircaman szerkesztő: Szerinted minek neveznék a zsidók azt, ha itt elkezdenék őket kitelepítgetni a házukból és táborokba hajtanák őket?

Népirtásnak, pedig azt még nem is tettem hozzá, hogy a segélyeket sem kapják meg.

gmihaly 2015.06.07. 09:04:37

És ha nem Benesre hallgat Churchill, hanem Kállay Miklós "embereire", köztük Szent-Györgyi Albertre, jobban kiáll a balkáni partraszállás eszméje mellett, akkor brit-amerikai-stb- katonák szabadíthattak volna fel bennünket, és nincs német megszállás, magyar Holokauszt sem. Persze a "csökkentett" program, Tito és a partizánjai támogatása okán nem az ő embereik estek el a harcban, Moszkva pedig remélhette, hogy legalább az Adria az ő érdekszférája lesz. A görög polgárháború is az Égei tengeri kijárat (Dedeagac-Alexandrúpolisz) miatt történt, ami valamelyik Balkán-háború (1912, 1913) után Bulgáriáé volt kis ideig. Jugoszlávia szétesése, és a szerbek háborúi pedig a szemünk előtt zajlott le. Ebül szerzett...

Leone_510 2015.06.07. 09:07:36

Majdnem jó cikk, érthető, hogy nem mer bátrabb lenni.

Engem nem tud érdekelni a Holokauszt téma, ezt már kimaxolták a filmekben és a tv műsorokban , több ilyet nem nézek. Sima történelmi gaztett , de ennyi és nem több! Számomra! Ez pedig engedtessék meg...amíg még lehet...

Ébred a nép, hogy az utóbbi két generációnak semmi köze a holokauszthoz sem itthon sem a világban mégis az ebből nagyon jól élő magyar és izraeli személyek ezt ránk akarják erőltetni...a felelősséget...a bűntudatot. Hát egy frászt. Nagyon sokunknak te a tökünk ezzel a rettenetesen erőltetett témával. A legfiatalabb háborús bűnös is 85 felett van, így őrület amik ezek a gazember művelnek a lelkünkkel. Férgek! Másrészt szerintem aki pl. őr volt nem háborús bűnös de ennek megítélése is szubjektív.

TÁMOGATOM? HOGY EGY FORINTOT SE FIZESSÜNK TOVÁBB !!!!!

Lehet tanítani az iskolában de a gyerek majd megtudja az igazat TŐLÜNK ! MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

conchita 2015.06.07. 09:14:28

@Conchobar: Te hülyegyerek! Nem veszed észre hogy a saját szavaiddal vitázol? :-))

conchita 2015.06.07. 09:16:15

@Leone_510: Hmmm.. az igazat?

Nos a barátom apja 85 éves. Látta 14 évesen amikor a zsidó osztálytársait a családjukkal együtt vagonokba rakták. Látta, mert a pályaudvart mellett lakott. Senki sem jött vissza. Ez az igazság.

Tudományos Iibsizmus 2015.06.07. 09:18:29

Hogy összegyűlt a sok antiszemita, meg náci! Jönnek mint a legyek.

Tudományos Iibsizmus 2015.06.07. 09:20:03

@Tiszteltetem Brüsszelet: Szerintem nem fogsz annyira nevet ha tényleg megteszik. Nem is ártana! De érdekes, mióta ezt benyögték, valahogy senki sem tagadja.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.07. 09:21:15

@conchita: Mentek munkatáborba, mint amerikában a japánok. A háború után meg Izraelbe.

Tudományos Iibsizmus 2015.06.07. 09:21:56

@lezsír: "a kereszténység csak a judaizmus egy fiókvállalkozása, alapítva egy zsidó rabbi által, célja, hogy fogatlan oroszlánná tegye a többi népet"

Hogy ezek a zsidók milyen ravaszak! És a sok hülye bekajálta. Meg is érdemlik hogy a zsidók uralkodnak felettük.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.07. 09:22:16

@Tudományos Iibsizmus: Nem fogok? Akkor jelents fel te is. Lehet próbálkozni!

Tudományos Iibsizmus 2015.06.07. 09:22:54

@Tiszteltetem Brüsszelet: Tényleg remélem hogy valaki feljelent téged, te mocskos náci!

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.07. 09:27:07

@Disintеgrator Rising: ......:D Remegek, nehogy elvigyen a fekete ótó!

Disintеgrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2015.06.07. 09:29:53

@Tiszteltetem Brüsszelet: Megtettem.
Itt érdeklődhetsz róla.

03rk@budapest.police.hu

midnight coder 2015.06.07. 09:32:35

@ebella: Fel lehet emelni a minimálbért 500 euróra is, csak annak az lesz a következménye, hogy egy rakás cég vagy becsődöl vagy továbbáll. Na most, ha ez nem gond, mert van egy rakás másik cég aki felszívja a munkaerőt akkor hajrá.

Állam bácsinak első körben nem kerül semmibe megemelni a minimálbért, max. némi adóemelésbe mert ugye akkor a közszolgák bérét is meg kell emelni, és nem csak az alsó sávban mert differenciálni is kell.

Csakhogy, az adókat a versenyszférából kell beszedni. És ha ott nincsenek olyan munkahelyek amik kitermelik neked a minimálbért, akkor megszívtad.

Azt kell látni, hogy a globális piac egyben globális munkaerőpiacot is jelent. Ha te kis hazánkban nyitsz egy zoknigyárat, akkor azokkal a cégekkel kell árban és minőségben versenyezned, akik Kínában, Vietnamban, Indiában gyártatják a zoknit. Az ő oldalukon plusz költségként megjelenik némi szállítási költség, a te oldaladon viszont megjelenik a lényegesen magasabb bérköltség. A piac viszont közös. Így elég jó eséllyel nem a magyar zoknigyár fog nyerni. De ugyanez igaz Pl. a mobiltelefonra is, azzal az eltéréssel, hogy ott már belép a képbe az is, hogy ehhez kell egy rakás beszállító, akik ugye szintén Kínában vannak, így elve olcsóbb ott összerakni a terméket mint alkatrészenként idecipelni.

midnight coder 2015.06.07. 09:39:37

@Csingiz: "Ez mind nagyrészt igaz, bár mondjuk én nem nevezném Kelet Svájcának azt az országot, ahol törvény bünteti a zsidó férfi és a nemzsidó nő közti nemi kapcsolatot"

Nem én neveztem annak, anno így hívtak minket.

"A másik dolog, hogy szerintem szerencsétlen dolog más országok történelméhez hasonlítani a miénket."

Még szerencsétlenebb dolog az, amikor a történelmet mai normák alapján határozunk meg, és pláne nem amikor ez alapján bélyegeznek meg népeket azok, akik messze nem voltak jobbak Deákné vásznánál. Sőt, gyakran ma sem azok - lásd amikor azok a zsidók ítélik el a magyar antiszemitákat akik _ma_ ugyanazt művelik odahaza Izraelben a palesztinokkal.

Szerinted, ha ma elfoglalná egy óriási ország Izraelt, és elkezdené elhurcolni a palesztinokat koncentrációs táborokba, szerinted hány zsidó kockáztatná az életét a palesztinok megmentésével ?
És vajon az izraeli rendőrség támogatná az akciót, vagy felvenné a harcot a megszállókkal a palesztinok védelmében ?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.07. 09:39:41

@Conchobar:

Nagyon nehéz a dolgokat elválasztani. A hadijog sem tesz világos választóvonalat.

Conchobar 2015.06.07. 10:00:18

@conchita: "Te hülyegyerek! Nem veszed észre hogy a saját szavaiddal vitázol?" - Ja

Conchobar 2015.06.07. 10:06:22

@maxval bircaman szerkesztő: "Nagyon nehéz a dolgokat elválasztani. A hadijog sem tesz világos választóvonalat" - Azért, csak el lehet azt dönteni (ha másból nem is, a következményekből), hogy egy-egy hadműveletnek mi volt a célja. Legálisan megpróbálkozhatsz, Gáza (tavalyi bombázása), Vietnam (napalmozása),Hirosima és Nagaszaki, Drezda, Hamburg, Coventry és London (bombázása) mosdatásával, kimagyarázásával és tagadásával. Ezek tagadását a törvény nem bünteti

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.07. 10:12:46

@Conchobar:

Ezek mind háborús hadműveletek, s legitímek a hadijog szempontjából.

Ha Hitler csak gettóba zárta volna az összes zsidót, az sem lett volna háborús bűncselekmény. (Ugyanazt az USA is megtette a japánokkal, Sztálin pedig pl. a krími tatárokkal.) Ellenben emberek tervezett irtása már más dolog.

candusrocks 2015.06.07. 10:13:14

Mint első éves egyetemi hallgató, kifejteném a véleményem. Borzasztóan sajnálom, ami 70 évvel ezelőtt történt a történelemben. Fontos az emlékezés, de... agyf.szt kapunk attól, hogy minden hónapban van valamilyen holokausztos megemlékezés. Annyira nyomják le a torkunkon, hogy már rosszul vagyunk a témától. Ha nem erőltetnék ennyire ezt az egészet, talán jóval közelebb hoznák a fiatalokhoz a holokauszt témát.

Conchobar 2015.06.07. 10:19:06

@conchita: "Nos a barátom apja 85 éves. Látta 14 évesen amikor a zsidó osztálytársait a családjukkal együtt vagonokba rakták. Látta, mert a pályaudvart mellett lakott. Senki sem jött vissza. Ez az igazság." - Ez mind nagyon szomorú, de hát egyszer végre már túl kellene rajta lépni. És ami a bizonyos barát nagyapjának egykori emlékeit illeti, az szemlátomást nagyon megfogott téged (vagy inkább hatásvadász módon te akarod vele megfogni alkalmi olvasóidat)

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.07. 10:21:28

'Borzasztóan sajnálom, ami 70 évvel ezelőtt történt a történelemben.'

Te tehetsz róla? Nem? Akkor mit sajnálsz?

Conchobar 2015.06.07. 10:23:22

@maxval bircaman szerkesztő: "Ezek mind háborús hadműveletek, s legitímek a hadijog szempontjából" - Nem egészen. A nürnbergi perben Coventryt és Londont bizony felrótták (értelemszerűen Hamburgot és Drezdát viszont nem)

kosztarovics bácsi 2015.06.07. 10:28:22

@Ad Dio: Az Árpádok zsidó eredetének bizonygatása csak a hozzád hasonló metélteknek szükségszerű. A Weisz Manó-féle Indexes "kutatóknak" ne hidd el azt sem, amit kérdeznek...

Furusina 2015.06.07. 10:28:48

@cso zsi: Az első Orbán kormány alatt is kiemelkedő volt a két állam kapcsolata. Amikor az ottani Orbán itt járt, bemondta a TV 1, hogy a " A két ország kapcsolata minden eddiginél jobb, különösen két területen. Az egyik az ingatlan befektetések, a másik a két ország titkosszolgálatának együttműködése területén." Mindez önmagáért beszél. Mi rejlik a nagypofájú, megjátszott magyar nacionalizmus mögött.

kosztarovics bácsi 2015.06.07. 10:31:01

Leszarom a zsidókat és az ő holokausztjukat!

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.07. 10:39:24

Ez a poszt a 19. századi kazár bevándorlás miatt születhetett meg.

Conchobar 2015.06.07. 10:44:10

@maxval bircaman szerkesztő: "A győztes mindig mindent felró a vesztesnek" - Így igaz. Felrója például a MÁV-nak, hogy vonatokat adott az auswitzi táboroztatáshoz. De ez még mind semmi, 70 év múltán még az unokáknak is megpróbálja felróni az egykor történteket (vagy inkább a nem történteket, mert a magyarságnak általánosságban azt róják föl, hogy közömbös volt, hogy nem akadályozták meg a zsidók kiszállítását, hogy gyakorlatilag a magyar nép nem szerette a zsidókat, ami tulajdonképpen már antiszem,itizmusnak minősül)

Conchobar 2015.06.07. 10:54:01

@kosztarovics bácsi: "Az Árpádok zsidó eredetének bizonygatása csak a hozzád hasonló metélteknek szükségszerű" - Az Árpádház zsidó eredetét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a gyerekeknek rendre zsidó neveket adtak (Álmos, Árpád, Solt, Üllő, Jutas, Levente stb.), némileg persze színesíti a dolgot I.András gyermekeinek a neve (Salamon, Dávid), a sok Álmos, Béla, László, Géza és István nevű árpádházi között

Józsi01 2015.06.07. 10:56:32

Akik megbukik holokausztból az kapásból megy a börtönbe. Ha a VII. kerületben tanulod a holokausztot, akkor nehogy azt mond, hogy készülsz a a holokausztra, mert akkor is mész a börtönbe. Ha elveszíted a jegyzeteidet, akkor azonnal mész a börtönbe.

Mindenki jegyezze meg, hogy mindig az az elnyomó akit nem szabad szidni!!!!!

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.07. 11:03:55

@Conchobar: Minket úgy látszik különösen szeretnek a zsidók.

Legalábbis nem hallottam róla, hogy szovákiai egyetemeken megengedett lenne a holodogma kötelező oktatása, annak ellenére sem, hogy a szlovák állam fizetett a náciknak a zsidók elszállításáért. 100%-ban eltüntek a szlovákiai zsidók, talán 3000 van ott ma.

midnight coder 2015.06.07. 11:09:40

@Tiszteltetem Brüsszelet: Attól még lehet sajnálni, hogy nem tehetsz róla. Én is sajnálom őket. Ahogy Pl. a törökök által kiirtott örményeket is. Vagy a Sztálin által legyilkoltakat. Vagy a kínai Kulturális forradalom áldozatait. Senkinek nem kellene ostoba ideológiák, képzeletbeli barátok és más hasonló hülyeségek miatt meghalnia. De sajnos, az emberiség elég hülye, és ez a tendencia nem látszik javulni egy kicsit sem, sőt.

Más kérdés, hogy kétszer nem lehet belelépni ugyanabba a folyóba, a holocausttól rettegők következő generációját nem az európai szélsőjobb vagy szélsőbal fogja kiirtani, hanem az iszlamisták.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.06.07. 11:14:45

@midnight coder: Na én meg egyiket se sajnálom, mert fellesleges szócséplés.

Conchobar 2015.06.07. 11:22:19

@midnight coder: "Én is sajnálom őket. Ahogy Pl. a törökök által kiirtott örményeket is. Vagy a Sztálin által legyilkoltakat." - Abban igazad van, hogy nem illik olyant mondani (vagy inkább nem tanácsos, mert fölösleges ilyesmivel kiprovokálni, hogy megorroljanak az emberre), hogy nem sajnálod őket. De ordasat se illik ám lódítani (bár lehet, hogy te vagy a tágra nyitott szívű Kozsó)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.07. 11:27:43

@Conchobar:

Bármilyen népet lehet nem szeretni. Én sem szeretnék pl. cigány szomszédot, de ettől még nem vagyok cigányellenes rasszista.

cso zsi 2015.06.07. 11:41:21

@maxval bircaman szerkesztő: Ha lesz "olyan" szomszédod, hamar azzá válsz.

cso zsi 2015.06.07. 11:49:41

Simon Perez:
Magyarországon vihart kavart 2007. október 10-én, egy tel-avivi gazdasági kamarai rendezvényen elmondott beszéde, melyben többek között a következőket mondta: „manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmat építeni... Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát”. www.youtube.com/watch?v=gIM3UNU-h44

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 12:11:07

@Conchobar:

"Lefordítva a mondataidat, tehát, te úgy gondolod, hogyha téged valaki megüt, akkor neked jogod van kirabolni a támadót"

Demagóg vagy. Ha engem valaki megüt, jogom van visszaütni, Ha kirabol, jogom van elvenni tőle azt is, ami az övé. (Persze ez utóbbit nem a polgári jog szerint, de a háborúkat ált. nem a polgári jog szerint vívják.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 12:13:03

@♔batyu♔:

"Ez teljesen logikus, de ha valahol a kollektív, ráadásul több nemzedékre visszamenő bűnös szemlélete természetes, azok épp a zsidók."

Ebben igazad van, és fölöttébb tisztességtelen, hogy magyuktól elhárítják azt, amit másokba erőnek erejével sulykolnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 12:19:45

@maxval bircaman szerkesztő:

"Ott kezdődik, hogy Izrael eleve NEM folytat népirtást senki ellen. Ez egy fantázia."

Nem fantázia, hanem rágalom.

A palesztinok élő pajzsként használják a civil lakosságukat, ami háborús bűntett. Az izraeliek ezzel szemben SMS-ben és egyéb módokon is felhívják a civil lakosságot, hogy hagyja el a megtámadandó épületeket, a Hamász és társai viszont erőszakkal ott tartják a civileket, kitéve őket a halálos bombázásoknak. Ez a cinizmus non plus ultrája. Az meg főleg, hogy ezután izraeli népirtásről beszélnek.

Lehet utálni a zsidókat - pontosabban egyes zsidókat - néhány ellenszenves tettükért. Na de ezen az alapon sem szabad kétségbe vonni azt, hogy Izraelnek joga van megvédeni magát az őt ért támadásoktól - főképp akkor nem, ha mindezt kimondottan etikus módon - pl. civilek idejekorán történő figyelmeztetése - teszi. (Na jó, biztos akadnak kivételek, de ezek ritkák.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 12:21:38

@Conchobar:

"Az se népirtás ugye, ha az áldozatok döntő többsége fegyvertelen civil"

Cinikus vagy. Te is tudod, hogy ezeket a civiliket élő pajzsként használja a Hamász és társai.

Nem kell egy véleményen lennünk, de vitatkozz tisztességesen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 12:27:28

@Leone_510:

"Másrészt szerintem aki pl. őr volt nem háborús bűnös de ennek megítélése is szubjektív."

Nem igazán szubjektív. Nem ő döntött a gázkamrák üzemeltetéséről, nem ő éheztette halálra a rabokat. Ő parancsot teljesített, amit ha megtagad, őt lövik agyon, plusz a családját.

Az a háborús bűnös, akinek lehetősége lett volna nem végrehajtani a parancsot. Az egyszerű őrnek erre nem volt lehetősége.

Ilyen volt pl. Eichmann, aki sokszorosan megérdemelte az akasztást. Ő ui. szabadon dönthetett, sőt ő maga választotta a gyilkolást. Vagy jópár nürnbergi elítélt (nem mind!) Az őrnek nem volt választása.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 12:29:58

@Tudományos Iibsizmus:

Ó, te ki s nicktolvaj.

"De érdekes, mióta ezt benyögték, valahogy senki sem tagadja."

Talán azért nem tagadja, mert bár lehet vitatkozni a számokon, a zsidók tömeges legyilkolását senki értelmes ember nem tagadja? És nem a törvényi tiltás miatt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 12:38:11

@Tiszteltetem Brüsszelet:

"Te tehetsz róla? Nem? Akkor mit sajnálsz?"

Sem én, sem a felmenőim közül bárki nem tehet róla, de ettől még sajnálom az áldozatokat. Ehhez nem kell bűnösnek lennem vagy bűntudatomnak lennie.

Éppúgy, ahogy undorodom azoktól, akik ma ebből pénzt, befolyást és hatalmat akarnak kovácsolni (vagyis a holokauszt-ipar élősdijei).

Ad Dio 2015.06.07. 15:46:34

@kosztarovics bácsi:

A metélt az egy tésztafajta, nem? :-)

sanyix 2015.06.07. 16:10:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Te is tudod, hogy ezeket a civiliket élő pajzsként használja a Hamász és társai."

Persze, én meg most azt mondom, hogy én vagyok a pápa :) becsszó :D

www.youtube.com/watch?v=hqtehNX2HEE

Kár hogy az SS tagjai anno nem ismerték ezt a védekezést :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 16:13:17

@sanyix:

Nekem tökmindegy, ha letagadsz mindenki, még a Nyugat által is elismert tényeket.

sanyix 2015.06.07. 16:17:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem tény, egyszerű bemondás. A nyugat meg persze hogy elismeri, mindent elismer amit izrael mond :)
Néhány száz éve azt is elismerték hogy boszorkányok léteznek, pár bemondás alapján, meg azt is hogy a feketék nem emberek, így nem gáz őket rabszolgának használni :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 16:24:04

@sanyix:

"nem tény, egyszerű bemondás. A nyugat meg persze hogy elismeri, mindent elismer amit izrael mond :)"

Te persze jobban tudod, biztos ott élsz Palesztinában.

sanyix 2015.06.07. 16:49:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Talán ha nem hazudoznának az izraeli "nagyemberek" úgy mint a vízfolyás, el is hinném. De hát hazudnak, és nem mostanában kezdték

Tudod pl azon a lányon is akin átment bulldozerrel az IDF egyik terroristája, arra is azt mondták hogy veszélyt jelentett. Hát igen, egy fegyvertelen 50kg-s lány biztos nagy veszélyt jelent :)

De itthon is láthattunk hasonlót, ugye az 50-es években akinek nem tetszett a pofája, azt kinevezték szabotőrnek, vagy hazaárulónak, és kinyírták.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 16:58:59

@sanyix:

Pár egyedi esetből általánosítasz, ami durva érvelési és logikai hiba, de lelked rajta.

Érdekes, hogy a magadfajta azért rögtön rasszistát kiált, ha pl. valaki a nem is kisszámú cigány bűnöző alapján cigánybűnözést kiált. De szintén a magadfajta kiált antiszemitizmust pár elszigetelt cselekmény alapján is.

Vicces, neveztél te már engem rasszistának, nácinak és antiszemitának, most meg én védem veled szemben Izraelt... LOL.

Kezeltesd a kognitív disszonanciádat.

sanyix 2015.06.07. 17:28:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: benézted haver, én vagyok az aki cigánybűnözést kiált, mert van ilyen, mert sajnos a cigányok nagy része bűnöző. Antiszemitizmust sem kiáltottam még soha (maximum gúnyolódva, kifigurázva úgy hogy "ááániszemítááá náczy" :D), ugyan is ilyen nem nagyon létezik. Nácizással is hasonló a helyzet, főleg amikor a zsidó fajvédők felsőbbrendűségi szövegeit hallom/olvasom miközben ők náczyznak, őket szeretem megismertetni azzal ami ellen óbégatnak :)

"Pár egyedi esetből általánosítasz" nem pár egyedi esetből, gyakori esetekből, ráadásul bizonyított esetekből, nem pedig olyan bemondás alapú "vigyázz támadni akar/élő pajzsnak használták őket" kamuból.

Nézzük izrael történetét: egyszer volt hol nem volt, elkezdtek özönleni aggresszív, magukat felsőbbrendűnek képzelő emberek egy palesztinának nevezett helyre, akiket cionistáknak hívtak. Ezek a cionisták elkezdtek robbantgatni, nem kímélve a palesztinokat, és briteket sem, egy mesekönyvre hivatkozva (biblia). Robbantgattak évekig, majd a hasonló gondolkodású társaik nemzetközi befolyását kihasználva, elfogadtatták a nyugati hatalmakkal, hogy márpedig ők államot fognak alapítani egy másik állam helyén, majd elkezdték elkergetni az ott lakókat, lerombolni a házaikat, és gyilkolni az ellenállókat, mindenféle hasonlóan nevetséges rögtönzött indokkal mint az "élő pajzsos" szöveg.
Ennek az új államnak a hadserege, 3 terrorszervezetből lett kialakítva, és szinte minden miniszterelnöke egy régi terroristavezér/tömeggyilkos volt.

Most komolyan azt várod hogy ilyeneknek higgyek? :D Ennyi erővel az ISIS-nek is hihetnék, hogy gonosz hitetlen vagyok, és térhetnék meg a kőkemény radikális iszlámra.
Vagy következetesen azt is elhihetném, hogy a nácik tényleg csak azért irtották a zsidókat, mert veszélyt jelentettek számukra, hiszen ezt mondták, hivatalosan is... bizonyítékuk meg pont annyi volt, mint amennyi most van izraelnek arra hogy a palesztin civileket élő pajzsként használják.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 17:58:43

@sanyix:

OK, lehet, hogy rosszul emlékszem, és te nem neveztél engem antiszemitának, rasszistának, nácinak, fasisztnak stb. Annyian tették már, hogy nem emlékszem minden nickre. Lehet, hogy fidesznyiknek vagy zsidóbérencnek neveztél, mert annak is szoktak.

"Nézzük izrael történetét..."

A történtek eléggé sajátos és egyoldalú értelmezését adod, de lényegtelen.

"Most komolyan azt várod hogy ilyeneknek higgyek? :D Ennyi erővel az ISIS-nek is hihetnék"

Aha. Szóval az IS terroristáinak nem hiszel, de a Hamász terroristáinak igen.

Én egy sokkal földhözragadtabb nézetet vallok: Semmiféle terroristának nem hiszek. Főleg olyanoknak nem, akik iskolákból, kórházakból és egyéb civil épületekből lőnek civilekre.

Gondolkozz már. Izrael mindig csak a Hamász vagy egyéb terrorszervezetek támadásaira reagál. Persze a Hamász azt mondja, hogy ő meg az izraeli támadásokra reagál, de az időrend mindenképp eléggé meggyőző, és nem a Hamászt támasztja alá.

Korábban már írtam, talán épp itt: Nem szabad a zsidóságot általánosítva megítélni. Vannak köztük gazemberek, pl. holokauszt-iparosok, megélhetési holokauszt-túlélők (már sokadik generációjuk), aljas politikusok - bár ilyenek hol nincsenek? -, manipulátorok (pl. Soros) és egyéb gazemberek. És vannak tiszteséges emberek is, ők vannak többségben, csak ők nem tűnnek fel, mert nem sokban különböznek tőlünk, ha egyáltalán.

Sokan legszívesebben visszaküldenék az európai zsidóságot Izraelbe. OK, ha önként és nem kényszerből mennek, semmi kifogásom ellene. Na de az már eléggé vicces, hogy abba az államba küldenék vissza őket, amelynek még a létjogosultságát is tagadják. Igencsak tarthatatlan álláspont, nem gondolod?

The fool 2015.06.07. 18:14:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez mind igaz!Ráadásul üldöztetésükkel fedeznek minden bűnügyet!!Itt van például a devizahitel, ami nem más mint BŰNÜGY!!!!, csak a kormány nem merte még kimondani!
Még jó,hogy védik egymást!!A kormány pénzt kap a bankoktól-a bankokat a Soros Gyuri félék irányítják(nemzetközi bűnöző), a taláros testületekben ülő testvéreik pedig úgy hozzák a törvényeket, hogy a "gojoknak" nehogy jó legyen!!!
Tehát a devizahiteles bűntényt is eldugják a holokauszt ipar és az antiszemitizmus mögé!!
Hogy mi a pontos megnevezése a bűnügynek?
Tessék:" Bűnszövetkezetben, folytatólagosan, nagy értékre elkövetett devizacsalás bűntette."
Az a baj, hogy Magyarországon talmudista törvények vannak.Olvassátok csak el a talmud törvényeit és megvilágosultok!

The fool 2015.06.07. 18:21:43

..egy vicc:
A gazdag zsidó elmegy a rabbihoz, hogy sikkasztott több milliót.Azt mondja a rabbi:Tedd vissza fiam
-De már lebuktam rabbelében, sajnos elkaptak..
-Ez arcátlanság, hisz' ez antiszemitizmus!

A becsületes zsidó ember ugyan úgy él, mint más:dolgozik , imádkozik és várja a Messiást, a bűnöző "holokauszt iparos , devizacsaló" pedig rontja a rendes-becsületes zsidó ember hírnevét

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 18:29:27

@The fool:

"A gazdag zsidó elmegy a rabbihoz, hogy sikkasztott több milliót.Azt mondja a rabbi:Tedd vissza fiam
-De már lebuktam rabbelében, sajnos elkaptak..
-Ez arcátlanság, hisz' ez antiszemitizmus!"

Ezt még nem ismertem, de nagyon tetszik! :D

mortullus 2015.06.07. 18:35:25

@The fool: Igen ez a legnagyobb tragédia. Az askenázi beözönlés után, mára oda jutottunk, hogy egyre kevésbé viselkednek a magyarok magyar módra. Átvettük a káini életszemléletet, amit egyértelműen a zsidók terjesztettek el a Kárpát-medencében. Ezt el kellett volna kerülni.

sanyix 2015.06.07. 19:28:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A történtek eléggé sajátos és egyoldalú értelmezését adod, de lényegtelen."

Nem értelmeztem, tömören, rövidítve leírtam hogy történt ;)

"Aha. Szóval az IS terroristáinak nem hiszel, de a Hamász terroristáinak igen."

Ki mondta, hogy nekik hiszek? Én annyit írtam hogy az IDF terroristáinak nem hiszek. Nincs köze a hamasz-hoz... Bárkit gyilkolnak, alapon azt mondom hogy az IDF és izrael hazudik, addig amíg kétségbevonhatatlan bizonyítékot nem mutatnak. Amikor iránra huhogtak hogy atombombát csinálnak, akkor is tudtam hogy hazudnak.

"Semmiféle terroristának nem hiszek. Főleg olyanoknak nem, akik iskolákból, kórházakból és egyéb civil épületekből lőnek civilekre. "

Valamiért az izraelieknek még is hiszel(bár ők hivatalosan hadseregnek nevezik a terrorszervezetüket, de magáról mindenki szebbeket szokott mondani :) ), pedig hasonlókat csináltak/csinálnak, az egész úgy kezdődött hogy civil épületeket robbantgattak, pl hoteleket...

"Gondolkozz már. Izrael mindig csak a Hamász vagy egyéb terrorszervezetek támadásaira reagál."

Ja igen! Hiszen a Hamász megszállta izraelt, majd ledózerolta a lakosság házait, és körbefalazta... ja várjunk csak...
Nem ítélem meg őket általánosítva, tudom hogy vannak értelmes zsidók, és cionáci állatok, ahogy normális cigányok, és a tipikus csürhében bűnözők is. De izrael politikáját látva, úgy néz ki a többség cionáci, hiszen a cionáci tempót támogatják(igaz, már hallható egy kis ellenállás, de még is bibit válaszották újra). Bár lehet arrafelé is az van mint itt a fütyisszel, ami manipulálja a választási rendszert, és olyan szar alternatívák vannak mint itt...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.07. 19:34:28

@sanyix:

"Nem értelmeztem, tömören, rövidítve leírtam hogy történt ;)"

Leírtad, SZERINTED hogyan történt. Nem mindegy.

"Valamiért az izraelieknek még is hiszel"

Igen, ebben a témában antiszemita, náci, rasszista és fasiszta létemre az izraelieknek inkább hiszek.

"Hiszen a Hamász megszállta izraelt, majd ledózerolta a lakosság házait, és körbefalazta... ja várjunk csak..."

Ha te mondod.... :D

candusrocks 2015.06.07. 23:10:53

@Tiszteltetem Brüsszelet: Azt, hogy megtörtént, te seggfej! Tudod, attól még, hogy ezt a kötelező holokauszt-órát feleslegesnek tartom, még van bennem empátia, és át tudom érezni, hogy több millió ember meghalt olyan idióták miatt, akik miatt ez az egész sztori elkezdődhetett. Talán rád is rádférne egy kis érzékenyítés...

The fool 2015.06.07. 23:21:22

Egyet azért leszögezhetünk!Az "izmusok"(politikai értelemben vett)egy tőről fakadnak!Tehát kommunizmus=nácizmus=cionizmus!Izrael népirtó politikája éppen úgy elítélendő, mint a náciké volt, csak ezt a zsidók nagy ívben lekakilják!
Egyszer azt is elérjük majd, hogy a Palesztin holokausztot is felvesszük a tananyagba?!

The fool 2015.06.07. 23:26:37

@mortullus:
Annak idején volt rá életképes rendezési lehetőség, csak azt is elmeszelték..(a numerus claususra gondoltam)
Csak már akkor is volt aki eladta egy tál lencséért eladta az igazságot!Képesek voltak szemet hunyni a tiszaeszlári rituális gyilkosság fölött

lorantka_а_gall 2015.06.08. 04:25:01

@Disintеgrator Rising: Hehehe.. rendesen beszarattad ezt a @Tiszteltetem Brüsszelet: nevű nácit. :-))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.08. 08:15:57

@The fool:

"Képesek voltak szemet hunyni a tiszaeszlári rituális gyilkosság fölött"

Atyaisten, te még itt tartasz? Tiszaeszlárral kapcsolatban felmentő ítélet született, nem véletlenül és nem megalkuvásból, hanem azért, mert nem volt kétséget kizáró bizonyíték a vádlottak ellen. Ilyenkor pedig minden jogállamban felmentő ítéletet hoznak.

A tiszaeszlári vérvád kb. annyira volt alapos, mint anno a boszorkányperek.

The fool 2015.06.08. 11:13:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Jaaa??!!..:-)
Én még itt tartok..
Meg ott , hogy a körmendi gyermekgyilkosság is a "metsző"bűne..
Senki nem tud olyan gyors és kivéreztetéshez pontos metszést csinálni, mint egy "metsző"!!
Ha nem érted amit mondok, akár be is bizonyíthatom!!
Nem vagyok "metsző"(a ritualitásban :sahter)de pontosan tudom, hogy nem véletlen az akkori vádlott felmentése!!
Soroljam még tovább az "össze esküvés elméleteket"?
Szerintem az "ikertornyok lerobbantása és a Pentagon "megtámadása" is zsidó bűntett!!
Kellett a "háborús indíték" a Casus Belli!!
És most Magyarország megalázásához kell a holokauszt tananyag!!
Te , mint Magyar: örökre bűnös leszel, mert akkor és ott, (vagy mostanában) úgy gondolják, vagy gondolták!!Még valami!!Olvass el minden arra vonatkozó irományt!!
Persze, hogy megvezetnek mindekit, hiszen erősségük a verbális kommunikáció!!Ráadásul hamis vádakat "Ők"tudnak a világon a legjobban kreálni!!Ezt úgy írom le, mint egy olyan senki(a zsidók szerint)akinek zsidó(szoros)gyökerei voltak..
És utálom a megaláztatásomat,mert igaz amit mondanak:A zsidó néptől aljasabb, hatalomra törőbb, vallási fanatizmussal megáldott , faji elméleten alapuló felsőrendűségük érdekében mindent elkövetők. Inkább a holokauszt tananyag nem megtartását javaslom!
Félre ne érts!Nem tagadom a holokausztot!!De legyen már elég ennek "túl spilázásából"!!!!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.08. 12:09:05

@The fool:

"Nem tagadom a holokausztot!!De legyen már elég ennek "túl spilázásából"!!!!"

Ezzel én is egyetértek, én is kvára unom a holokauszt állandó sulykolását. Ám ettől még lehet józanul nézni a dolgokat és nem szükséges bedőlni az agyatlan konteóknak. Bizonyíték persze soha nem lesz rá, de én erősen kétlem, hogy a WTC-t vagy a Pentagont zsidó ármánykodásra támadták meg. Ami persze nem jelenti azt, hogy az USA közel-keleti politikája nincs benne vastagon, de nem mint szervező/felbújtó, hanem mint az egyik kiváltó ok.

"Soroljam még tovább az "össze esküvés elméleteket"?"

Isten ments, ne! Vagy ha mégis szükségét érzed, akkor inkább a chemtrailről mesélj, az sokkal izgalmasabb. :D

"Te , mint Magyar: örökre bűnös leszel"

Ez sajnos így van.

"Inkább a holokauszt tananyag nem megtartását javaslom!"

Egyetértek, ez úgy marhaság, ahogy van, semmi szükség rá.

De abból, hogy ezt zsidó nyomásra vagy szerintem még inkább stréberségből, rosszul értelmezett megfelelési kényszerből, szervilis túlbuzgóságból bevezették, még nem kell a zsidóságot mint népet utálni.

The fool 2015.06.08. 15:13:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Írtam,hogy honnét származom.De nem írtam a származásom miatti szánalmas utálat miértjét.Most és itt nemigen írnék róla..:-(
Akik ismernek tudják, hogy mi a véleményem egy ember megölésével kapcsolatban.., főleg, ha nagyon sok emberről van szó!!..
Még egy érdekes "összeesküvés elmélet"..:
Tudod miért kellett meghalnia J F K -nek?:-D
Sok hihetetlen történet kering, de amit már a legbelsőbb zsidó körök tudnak, az a lényeg.
Köztudott, hogy a világon egyedül állóan csak az USA- nak nincs "nemzeti bankja", ezt a feladatot a FED gyakorolja, amit a zsidók irányítanak..
Nos, ezt az állapotot akarta körútja végeztével megszüntetni JFK!!VESZTÉRE!!Megint csak a zsidó érdekek sértése?..nem véges, mert sokkal korábban Miklós cárnak is miattuk kellett meghalni.., neki az volt a bűne, hogy elvette az alkohol főzési és értékesítési kizárólagos jogukat..(Még jó, hogy a minap Vityát nem végezték ki a házi pálinkafőzés miatt..:-D )
De sorolhatnám még a listát..
Nem véletlenül mondta Karinthy , amit mondott(pedig Ő is zsidó volt)A zsidók lineárisan,eszement gyorsasággal generálják népük elleni holokausztokat, és népük elleni végtelen utálatot!!(Kezdve az egyiptomi időktől, az Ó Testámentumtól)

The fool 2015.06.08. 15:18:19

És itt szeretnék bocsánatot kérni a hithű, becsületes zsidóktól!Főleg azoktól , akiknek hozzátartozójuk okán kellemetlenséget okoznak ezzel a meggondolatlan feszültség keltéssel.Miért nem hagyjuk már Őket békében nyugodni?!Inkább vegyünk kalapot, kipát ,fejfedőt és vigyünk egy követ az emlékükre !!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.08. 15:18:31

@The fool:

"Nem véletlenül mondta Karinthy , amit mondott(pedig Ő is zsidó volt)"

Ebben egyet kell értenem vele, valami oka csak volt annak, hogy a történelem során előbb-utóbb mindenhol megutálták őket. Persze lehet mondani, hogy a befogadó népek voltak gonoszok, de erről mindig az autópályán a forgalommal szemben haladó autós jut eszembe:

Rádió: Kedves hallgatóink, nagyon vigyázzanak az X autópályán, mert egy őrült a forgalommal szemben halad.

Autós: Egy? Az összes!

lorantka_а_gall 2015.06.08. 15:41:12

@The fool: Te elmebeteg vagy. Neked orvos kell.

The fool 2015.06.08. 19:33:15

@lorantka_а_gall: :-D
Nem elmebeteg, hanem mint nevem is mutatja bolond!!A jó értelemben vett bolond, aki megmondja az igazat!
Kifejtenéd, hogy miért jutottál ilyen következtetésre?!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.09. 05:54:33

@The fool: Olvasd el amire válaszolt! Szerintem is orvosra van szükséged. De inkább lobotómiára, láncfűrésszel.

The fool 2015.06.09. 14:48:49

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Hogy csak nézzek magam elé, kifejezéstelen arccal? Fogjam be a pofám és ne beszéljek az igazságról? Ez is nagyfokú tudatlanságod bizonyítása a történelemből!
Amit neked lobotómia nélkül sima agymosással sikerült végrehajtaniuk.Sajnos sokan vagytok, kedves agymosott barátom.Tudod te ki a "bolond"?
Lehet, hogy tudós, lehet, hogy színész, de az is lehet, hogy egy szerencsétlen, rossz időben, rossz helyen született fenomén, akibe nézetei miatt még a veszett kutya is belemar hátulról...... néha.., mint Te is..

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.09. 17:21:09

@The fool: Mi van gyerek? Ideges lettél? Szólj a nővérnek emelje a haloperidol adagod és ne engedjen a nővérpult számítógépéhez! :-))
Na még zsidózzál egy kicsit, hátha sikerül elélvezned rá!

The fool 2015.06.09. 23:28:45

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Nem vagyok ideges ,"gyerek".(pár tíz évvel biztosan idősebb is vagyok mint Te, de ez egy állapot amivel nem illik dicsekedni, viszont jóval több tudást eredményez bizonyos dolgokban és segít kezelni bizonyos helyzeteket )Szerintem vénásan kaphatod az általad említett gyógyszert, csak ma este biztosan kihagyták..:-)
Egyébként nem zsidózom, csak a száraz tényeket közlöm.
Iszol Te rendesen mostanában? Az talán segít semlegesíteni súlyos agymosásodat.Ha zavar amit írok, akkor ne olvass!Ennyi..:-)

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.10. 07:18:07

@The fool: Ennyi cuccal telenyomtak így öregkorodra, h még észre sem veszed h zsidózol? Öreg keretlegény, neked ez a véredben van már, igaz?
Tudom dühös vagy a zsidókra, mert azért fogantál, mivel a zsidó boltos nem adott hitelbe kotont anyádnak amikor kiállt a sarokra és ezt ő mindig az orrod alá dörgölte.

Nеel Armstrong 2015.06.10. 14:41:46

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Szívatod ezt vén náci @The fool: -t? :-))
Megérdemli az Alzheimeres vén keretlegény.

The fool 2015.06.10. 15:19:10

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: :-))
Gondoltam, hogy idáig fajulsz majd.
Az "anyázás" is mutatja, mennyire művelt vagy..
Szerintem feküdj vissza a kórtermi ágyadba, hagy tudják beadni azt a vénás haloperidolt!
Ha pedig úgy gondolod, hogy nekem orgazmust okoznak bizonyos megállapításaim, úgy az biztosan nálad válthat ki valami hasonló reakciót.Tehát a gyakori orgazmusod érdekében nézz rendszeresen valamilyen politikai csatornát!Javaslom,hogy nézz több Hír Tv , ATV, Echo Tv , vagy parlamenti közvetítést, még javít is korai magömlésed kezelésében.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2015.06.11. 06:40:21

@The fool: Te vén keretlegény! Neked nem jár más. Aki ilyen primitív ostoba módon zsidózik, annak nem jár más. Ennyi ostobaságot még a net közismert elvetemült nácijai sem szoktak összehordani mint amit te itt műveltél.

Blog.hu Sablonok (Népkert Kft.)